Çalışkan, “İl ve ilçe seçim kurullarımıza listelerimizi teslim ettik. Biz tüm adayların meclis üyelerinin şehrimiz için kıymetli kendi içlerinde hem denge hem güç unsuru olan arkadaşlarımız. Seçimi sadece kazanmak değil farklı sonuçlarla ve en üst düzeyde oy alarak kazanma hedefiyle listelerimizi hazırladık. Listemizde Cumhur İttifakını da dahil ettik” dedi.

"Bu şehirde tanınmıyorsunuz": Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri eleştiren Çalışkan, “Bu seçimde YSK’nın kararlarında, bırakın belediye başkan adayının resimlerini sadece belediye başkanının yapmış olduğu icraatların bilboardlarda yayınlanması yasak olduğu halde, CHP’li belediyelerimiz içinde bulundukları kritik ve zorlayıcı duruma ilişkin tüm mücadele unsurlarını kullanmak suretiyle şehrin tamamını neredeyse belediyenin imkanları ile tanıtımlarla geçiriyorlar. Hele hele bazı adaylar kendi tanınırlıklarından şüphe duyduklarından dolayı kendi resimlerini koyma zaruriyeti içine giriyorlar. Bu şehirde kendi resimlerini koyarak kutlama mesajı veriyorsanız, bu şehirde resimle icraatlarınızı anlatıyorsanız bilin ki siz bu şehirde tanınmıyorsunuz”

"Onları kınıyorum": Seçim çalışmalarının adaletli bir şekilde yürütülmediğini ifade eden Çalışkan, “ Adaletsiz bir yarış size değil bizi mağdur etmenizden dolayı bize yarayacak. Astığımız Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın bir tane resmine bile tahammül edemeyenler seçimin sonucundan endişe edenlerdir. Geliyoruz tamamını kazanacağız, bundan endişemiz yok. Endişesi olanlar bugün bize bilboard vermeyenler. Bugün bize afiş asma talebimize olumlu karşılık vermeyenlerdir. Onlar önce bu tavır ve davranışlarından dolayı şehirde adaletsiz bir seçim geçirmelerinden dolayı kınıyorum. Halkla buluşmamızı engelliyorlar. Gerekli girişimlerimizi yaptık hala kanunsuzlukta direniyorlar. Korkunun hiçbir şeye faydası yok. Biz geliyoruz seçimi en iyi şekilde kazanacağız. Adaletsiz yaklaşanları da kınıyoruz” dedi. 

"Basına bildireceğim": Odunpazarı Belediye Başkan adayı Volkan Doğan’ın seçim ofisine yapılan saldırıyı değerlendiren Çalışkan, “Bize bilboard vermemek suretiyle yer almamızı engelleyen gerekse kendi seçim ofislerimize ilişkin yapmış olduğumuz afişlere tahammül edemeyenler 31 Mart’ı bugünden görenlerdir. 31 Mart’dan en çok etkileneceğini düşünenler belediye başkan adaylarımızın resimlerine dahi tahammül edemiyorlar. Emniyet şüphelileri arıyor. Siyasi yönü varsa bunun basına bildireceğim”