Bölge ile ilgili bilgi  kirliliği olduğunu vurgulayan Çalışkan, “Gündoğdu 1 ve 3 projeleri kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen 2010’dan beri devam eden Sayın belediye başkanının 8 yıl sonra yine aklına geldiği hatta bir yıl geçmesine rağmen, bir yıl sonra aklına gelen bir şey.  Gündoğdu 1 projesi vatandaşımızın lehine gelişen bir proje değil. Bu proje ilişkin detayları anlatmaya her zaman hazırız. Burada eğitim alanlarına ilişkin Milli Eğitim’den her hangi bir görüş alınmadığı gibi Büyükşehir’e bağlı bir genel müdürlük olan ESKİ’den alınan görüşte de yeterince abonelik vardır gibi bir cevap… Abonelikler vardır da burada oluşması muhtemel altı kat fazla yoğunluktan bahsediyoruz. Yeterince kurum görüşü alınmıyor. Kesintiler sonrası hemşerilerimize 50 metrekarelik bir yer düşüyor. 50 metre kareden 1+1 yer mi yapacaksınız, yoksa 50 metrekare yapıp üste paramı alacaksınız. Reelde anlaşılan rakam hiç de yüzde 30 değil. Biz bu rakamlarla kendi mülkünden dolayı rant kazanması gereken Gündoğdulu hemşerilerimize bu projenin fayda getirmediğini anlatıyoruz.  Herkes Gündoğdu’yu çözeceğiz diyor. Çözülecek mesele Mihalıçık Caddesi’nin sol tarafındaki 90 dönümlük yani 202 hanelik yerdir. Gündoğdu’nun sağ tarafındaki alana ilişkin bir çözüm değildir bu. Gündoğdu’ya ilişkin bilgi kirliliğini düzeltmemiz lazım. Projenin daha faydalı halde çalışılması lazım” dedi. 

Görseller değişti

Afet riskli alan ilan edilen bölgelerdeki görsellerin değiştiğini de ifade eden Çalışkan, “Afet riskli alanlara ilişkin 8 mahallemize ilişkin daha önce çalışılan projeler bize bir görsel olarak getirildi ancak, bugün görseller değişti. Orası tamamen beton alanına dönüşüyor. Yaklaşık yüzde 70 inşaat yoğunluğunun oldu bir alana dönüşüyor. Biz bu bölgenin de betonlaşmasına karşıyız. Sadece Porsuk kıyısını yeşil alanla rahatlatarak yüzde 70 yoğunluğa dönüşen inşaat alanları insanlara nefes alacak alanlar bırakmaz” dedi. 

Şehir Hastanesi’ne ulaşamayan hiçbir yere ulaşamaz

30 Ekim’de açılacak Şehir Hastanesi ile ilgili yaşanan ulaşım sorununa da değinen Çalışkan, “Şehir Hastanesi Cumartesi hizmete girecek. Ulaşıma dönük taleplerimizi ilettik. Çünkü ulaşım en çok sorun olacağını değerlendirdiğimiz husus. Orada Büyükşehir’in kamulaştırması gereken bir yan yol var. Buranın acilen kamulaştırılması lazım. Hizmet büyük bir hizmet. Bu hizmeti hiçbir şekilde engellemek veya vatandaşın oraya ulaşımını kolaylaştıracak çaba içerisinde olmamak Eskişehirlilere katkı sağlamayacaktır. Herkesin oraya ulaşım endişesi var. Orası şehrin en ücra noktası değil şehrin ortasında bir yer. Buraya rahat ulaşmak hepimiz için en doğrusu. Oraya ulaşmayan hiçbir yere ulaşamaz. Şehrin göbeğinde bir yer” diye konuştu.