Çoğunluğu oto tamircileri ve yedek parçacılardan oluşan bölge esnaflarını tek tek ziyaret eden Çalışkan, sanayi sakinlerinin işleri ve sanayinin son durumu hakkında bilgi aldı. Her kesimden takdir toplayan ziyaretlerde sorunları ilk ağızdan dinleyen Çalışkan’a yoğunlukla belediye kaynaklı sorunların iletilmesi dikkat çekti.

Sanayi esnafının yol, yerleşim, altyapı ve planlama konularında belediyenin ilgisizliğinden yakınması üzerine Çalışkan ‘’Odunpazarı şehrimizin gözbebeği, ancak 2014 yılından bu yana bölge sakinlerinden duymadığımız şikayetin kalmaması bizleri üzüyor. Belediye meclisinde Odunpazarı ve Eskişehir halkı yararına olan projelerin 4 yıl bekletildikten sonra, seçim öncesi geçirilmeye çalışıldığı bir ortamdayız. Birilerinin aklına seçim öncesi gelen projelerle sizlerin daha fazla mağdur edilmesine müsaade etmek istemiyoruz.’’ şeklinde konuştu. 

Çalışkan ayrıca 2018 yılında kurulan Esnaflar Kooparatifleri’ni ziyaret etti. Yönetim kurulu başkanı Halil Kılıç ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Çalışkan, kooparatif faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ziyaretten memnuniyetlerini dile getiren kooparatif üyeleri Çalışkan’a teşekkür ettiller. Başkan Çalışkan, sanayi esnafıyla çekilen hatıra fotoğrafları sonrası ziyaretini sonlandırdı.