Çalışkan, gerçekleşen yerel seçimlerin ardından yaşanan gelişmeleri şu şekilde açıkladı: “Bugün seçim sürecine ilişkin ilçe seçim kurullarına itirazımızı takip, il seçim kuruluna itirazımı başlatmak adına adliyedeyiz. Dilekçelerimizi İl Seçim Kurulu’na vereceğiz. Bu süreç herkes için kafalarda soru işareti bırakmaması gereken bir süreç. Ancak özellikle Odunpazarı birinci seçim bölgesindeki açılan sandıklarda yaklaşık 64 sandığın açıldığı bir yerde 24 sandığın sandık sonuç tutanakları değişti. Bu, yüzde 38’lik bir hataya tekabül eder ki, seçimin tamamen sonucunu değiştirecek nitelikte duruyor. Her şeye rağmen biz seçimin sandıklarının tekrar sayılmasını, Eskişehir halkının iradesinin sandıklara yansıtılmasını, emin olarak seçimin neticelenmesini arzuluyoruz. Kimsenin aklınsa soru işareti kalmasın”

"Yüksek Seçim Kuruluna kadar gideceğiz"

Çalışkan, “Hukuki haklarımızı ilçe seçim kurulunda kullandığımız gibi il seçim kurulunda da kullanacağız. İl Seçim Kurulu’nda olası bir red durumunda da Yüksek Seçim Kurulu’na kadar, özellikle Eskişehir hemşehrilerimizin sandığa yansıyan iradelerinin doğru olarak sandık sonuç tutanaklarına yansıtılması gerektiği kanaatindeyiz. Sandık içlerindeki oy pusularının AK Partiye olması gerektiği halde farklı partilere yazıldığına ilişkin sonuçlar var. Buna ilişkin iki klasör evrak teslim edeceğiz. Bunlar doğrultusunda seçim kurullarının gereken kararı vereceğini düşünüyorum” dedi. 

"Seçimin hukuki kısmı tamamlanmadı"

Meclis üyelikleri sayımlarını değerlendiren Çalışkan, “İlçelerde meclis üyeliklerine ilişkin bir sayım oldu ve bu sayımda, sadece bir tane seçim bölgesinde, açılan 64 sandıkta 24 sandığın sonuç tutanağının hatalı olarak hesaplandığı ortaya çıktı. Yüzde 38’lik bir hatadan bahsediyoruz. Yüzde iki buçukla kaybedilen bir seçimde yüzde 38’lik bir hatadan bahsediyoruz. Seçimin henüz hukuki kısmı tamamlanmadı. Seçim sonucunun değişebileceği kanaatini taşıyoruz” diye konuştu. 

"Büyükşehir’de sayımız bir arttı"

Çalışkan, “İtirazlarımızla üçüncü sıradaki meclis üyemizin Büyükşehir’e girmesi sağlandı itirazımız ile. Daha önce itiraz etmeden önce üçüncü sıradaki meclis üyemiz büyükşehir’e gitmiyor idi. Büyükşehir’deki meclis üye sayımız bir arttı. Meclis üyelerinin Büyükşehir’de bir tane artması çok kıymetlidir” dedi.