İYİ Parti’nin Eskişehir’de aday çıkaracağı yerleri tekrar açıklayan Tunca, “Öncelikle cuma günü oluşan haber trafiğinde, haberin heyecanı ile Odunpazarı ilçemizde seçime sadece İYİ Parti’nin katılacağı konusunda kısa süreli bir bilgi karmaşası yaşadık. Hatta bu karmaşaya benim de katkım oldu. Devam eden süreçte haberi bir kez daha teyit ederek saat 12.30’da bir basın açıklaması yaptım. Keşke Sayın Başkan Abdülkadir Adar beni de arasaydı. Oluşan yanlış anlaşılmaları 12.30’dan önce düzeltmiş olurdum” dedi.

Karmaşa sonlandı

Tunca, “Yaptığım basın açıklamasında ise herhangi bir haber karmaşası yoktu ve Odunpazarı ile diğer beş ilçemiz için yaptığım açıklama nettir. Bu bilgi ile oluşan karmaşa sonlanmıştır. Yani Odunpazarı’mızda adayımızı çıkaracağız. Diğer beş ilçede, Sarıcakaya, Mihalgazi, Sivrihisar, Çifteler ve Seyitgazi’de de İYİ Parti adaylarını çıkaracak CHP ise aday çıkarmayacaktır. Şu an fotoğraf budur. Siyasette yarın çok şey değişebilir. Basın açıklamamda da bu durumu ifade ettim. CHP ise saat 14.00’te basın açıklamasını yapmıştır. Sonuçta İYİ Parti basın toplantısına ve CHP basın toplantısına sosyal medya ve diğer basın üzerinden ulaşmak mümkündür. Değerlendirme ise Eskişehirli hemşerilerimizindir. Açıklama ile ilgili birkaç noktaya açıklık getirmek ve konuyu partimiz adına burada kapatmak isterim” diye konuştu. 

Biz sessiz kaldık

“Biz Büyükşehir’de ve seçmenin %88’ine sahip olan Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerimizde genel merkezimiz düzeyinde seçime girme talebinde bulunduk” diyen Tunca, “Kasım ayı içinde ise Odunpazarı ve Tepebaşı dahil dört ilçede açıklanan CHP adaylarının haricinde her ne kadar bir gün sonra geri çekilse de Çifteler, Alpu ve Seyitgazi’dede aday açıklaması yapılana kadar biz İYİ Parti İl teşkilatları olarak neredeyse sessiz kaldık. İlçelerin de masada olduğunu ve uzlaşı gerektiğini biliyorduk. Eskişehir ilçelerinde olası bir uzlaşıyı destekleme kararı çıkma ihtimali önümüzde beklerken bugün 5 dış ilçe ve merkez ilçemiz Odunpazarı’mızda seçime girme hakkı elde etmenin coşkusunu yaşadık. Odunpazarı’mızda bir güç birliği olmayacak CHP de seçime girecek İYİ Parti de seçime girecek sonucu çıktı. Demokrasi ve demokratlık söylemlerini sıkça kullanan siyasilere sesleniyorum. Odunpazarı’mıza kısmen de olsa demokrasi gelmiştir. Odunpazarı’mıza CHP aday çıkarmayacak sözüne 30 dakika sabredemeyenler, bizim birkaç aydır aynı sözleri duyduğumuzu ve yaşadığımız duyguları bilsinler isterim. “Lütfen bizi anlayın” derken de kastettiğim budur” dedi. 

En küçük irtibat kurulmadı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un basın açıklamasını belediyede yapmasını eleştiren Tunca, “Eğer Odunpazarı'mızı Allah bize nasip ederse bizim belediye başkanımız Partimizi ilgilendiren açıklamaları İYİ Parti İl Merkezinde yapmalıdır. Belediye siyasetten bağımsız hizmetin yapılacağı yerdir. Siyasi arena haline getirilemez. “İttifakın Küçük Paydaşı” sözü ise kabul edilebilir bir söylem değildir. İttifak süreci Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılmış olup, İYİ Parti katılımıyla devam etmektedir. Yersiz ve erken açıklama eleştirisine verebileceğim yanıt ise Eskişehir Büyükşehir için yapılan uzlaşmayı Sayın Abdülkadir Adar’ın genel merkez açıklamasından 2 saat önce sosyal medya paylaşımından öğrendiğimi de ifade etmek isterim. Ayrıca “İttifakın Küçük Paydaşı” olarak görülmemizden dolayı olsa gerek bugüne kadar il ve ilçe başkanları düzeyinde partimizle en küçük bir irtibat kurulmadığını da sizlerle paylaşmaktan zevk aldığımı söyleyemem. Siyasette süre olarak yeniyim ancak bir yılda bütün görülebilir ne varsa gördüm ve deneyimledim. Yani tecrübesiz olarak küçük düşürüldüğümüzü sananlar,siyasetin yeni yüzleri olan bizleri bir yılda siyaset akademisinden mezun ettiler. Bu yaşıma kadar öğrendiğim en önemli davranış şekli ise şudur. İşini, görevini öyle yap ki arkanı kollamana gerek kalmasın. Ben de görevimi böyle yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim” dedi. 

CHP bizimle konuşmalı

Genelde gösterilen güç birliğinin yerelde gösterilmediğini belirten Tunca, “Tüm bunlara rağmen İYİ Parti Eskişehir Teşkilatları olarak Genel Merkezimize kendimizi ifade ediyor taleplerimizi ve tespitlerimizi iletiyoruz. Bundan sonra da iletmeye devam edeceğiz. Amacımız CHP ile olan güç birliği sayesinde, başta Büyükşehir ve Merkez ilçeler olmak üzere dış ilçelerin de en az 8 tanesini alabilecek bir güç birliğini oluşturmaktır. Eskişehir’de oluşan sorun ise genel başkanlıklar düzeyinde gösterilen çabaların daha fazlasını Eskişehir güç birliği teşkilatlarının göstermemesidir. CHP Eskişehir’de nasıl bir güç birliği oluşacağını İYİ Parti il teşkilatı ile de konuşmalıdır. Altını çizerek söylüyorum. Bizim mücadelemiz, Büyük Türk Milletini doğru yönetmeyen, ülkemizin kaynaklarını doğru kullanmayan, vatandaşlarımızı öteleyen, yap işlet devret işleriyle varlıklarımızı israf eden ve her 10 kişiden 4’ünün sosyal yardımlarla yaşamasına mahkûm eden mevcut iktidarladır.  Gelelim Odunpazarı ve diğer ilçelerimize. Odunpazarı’nda, Sivrihisar’da, Çifteler ’de, Seyitgazi’de, Sarıcakaya’da ve Mihalgazi’de seçimi kazanmak için hazırız. Aday adaylarımız mevcut. Aday belirleme sürecimiz yeni başlıyor. Hızlı ve emin adımlarla hareket edip en doğru adayları belirleyeceğiz. Büyükşehir ve Tepebaşı için ise genel merkezimizin aldığı kararlara saygılıyız ve parti disiplini içinde hareket edeceğiz” diye konuştu. 

CHP ile görüşmeye hazır olduklarını kaydeden Tunca, “Biliyoruz ki Genel Merkezimiz bizim için mücadele etti ve ediyor. Zaman içinde bu disiplinin nasıl yürüyeceğine Eskişehir’de İYİ Parti ve CHP yöneticileri katkı koyacaktır. Katkının içeriği için görüşmeye hazır olduğumuzu sayın başkanlarımızdan ve CHP teşkilatlarından bilmelerini isterim. Artık gireceğimiz bizim de bir seçimimiz var. Bahsi geçen ilçelerimiz için Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği için başvurularımız 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam ediyor. Seçim güvenliği konusunda tüm partililerimizi bir kez daha uyarmak istiyorum. Üye sayımızı artıracağız ve sandıklara sahip olmak için görev talep edeceğiz” dedi.