CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ise yaşananlara tepki gösterdi. CHP Eskişehir milletvekili Jale Nur Süllü, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer ile kaçak yapının önünde bir açıklama yapan Adar, “Belediyeyi yönetmeye talip olan insanların bizzat kendileri kaçak yapılaşma yapıyor. Belediye başkanı olmadan kaçak yapı yapanların şayet belediye başkanı olursa bu şehre ne gibi zarar vereceklerini tahmin bile edemiyorum” dedi. 

"İMAR PLANINDA YEŞİL ALAN OLARAK GÖRÜLÜYOR": Adar, “Kamu kurumlarını başta vilayet olmak üzere, belediyeleri göreve davet ediyorum. Bu hukuksuzluğu ortadan kaldırmaları gerekir diye düşünüyorum. Burası Eskişehir’in Atatürk Bulvarı ve Sami Ramazanoğlu Camii’nin karşı çaprazı. İmar planlarında yeşil alan olarak gösterilen bir mekân. Ve bu alanda görüntülerde de olduğu gibi yaklaşık 600 metrekarelik bir alan kapatılmış vaziyette. Dün bu konuyla ilgili bir bilgi bize ulaştı. Bu bilgi çerçevesinde acaba kimin tarafından böyle bir şey yapılıyor diye araştırma gereği duyduk. Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yapıldığı söylenildi” diye konuştu. 

"MÜHÜR KALDIRILMIŞ VE İNŞAATA DEVAM EDİLMİŞ": Adar, “Konuyu bu bölgenin sorumlu belediyesi olan Odunpazarı Belediyesi’ne ilettik. Odunpazarı Belediyesi tarafından gelindi ve bu inşaat mühürlendi. Ama görüyoruz ki o mühre hiç itibar edilmemiş. Mühür kaldırılmış ve inşaat tamamlanmış. Şimdi hiçbir yapı izni olmayan, şehrin en merkezi yerinde 600 metrekarelik bir alanı kapatanlar ve belediyeyi yönetmeye talip olanlar acaba Eskişehir’de ne yapmaya çalışıyorlar?” dedi.

"HUKUKSUZLUK HAD SAFHAYA ULAŞTI": Adar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugüne kadar yapılan tüm seçimlerde Eskişehir’de tüm siyasi partiler seçim kurallarına, seçim kanunlarına riayet ederek seçimi yürüttüler. Ama bu seçim döneminde görüyoruz ki kanunsuzluk had safhada. Tır dorsesine monte edilmiş seyyar bilbordlar  yasalara rağmen, ilgili mahkeme tarafından kaldırılmasına karar verilmiş olmasına rağmen duruyor. Acaba bu hukuksuzluk ne kadar süre devam edecek? Ve belediyeyi yönetmeye talip olan insanlar kendisi tarafından yapılan kaçak binalara gelecekte belediye yönetimi ellerine verilirse ki zannetmiyorum Eskişehir halkı tarafından, hep bunlara müsaade edecekler mi diye buradan sorgulamak istiyorum. Kamu kurumlarını başta vilayet olmak üzere, belediyeleri göreve davet ediyorum. Bu hukuksuzluğu ortadan kaldırmaları gerekir diye düşünüyorum”