Adar "Emeklilikte Yaşa Takılanlar son günlerin en önemli konularından birisi. Gerçek anlamda toplumda çok büyü bir yara haline geldi. Ama Sayın Cumhurbaşkanının ifadelerini de bu gurubun mensubu olan insanların hak etmediğini düşünüyorum. Çünkü, insanlar bazı şeyleri kendi inisiyatifleri ile gerçekleştirmiyorlar. Emeklilikle ilgili çıkan yasa 1999 tarihinde çıkan bir yasa. Ama daha sonra 2008 yılında çıkarılan yasa ile işte bütün problem bundan sonra başladı. Elimizdeki bilgilere göre bugün emeklilikte yaşa takılanların sayısı beş milyon dört yüz bin gibi görünüyor. Sayın Cumhurbaşkanının siz hem çalışarak maaş alacaksınız hem emeklilikte maaş alacaksınız, dolayısıyla Türkiye bunu kaldıramaz gibi bir açıklamayı kabul etmek mümkün değil. Evet beş milyon gibi bir rakam var, fakat emekliliği hak ettiniz gelin maaş bağlıyoruz denildiğinde ben bu rakamların yüzde onlara kadar ineceğini düşünüyorum" diye konuştu. 

"Harcanacak paraların yeri doğru tespit edilsin"

Adar, “Emekliliği hak eden insanlara devletin bağladığı maaş bin altı yüz lira civarında. Bu insanlara artık haksızlık etmemek lazım. Türkiye büyük bir ülkedir, ekonomisi güçlüdür. Son yıllarda Türkiye’ye sadece Suriye ve Irak’dan gelenlere mevcut hükümet yaklaşık 40 milyar dolarlık harcama yaptığını rahatlıkla ifade eden hükümet, bunun altından çok rahatlıkla kalkabilmesi gerekiyor. Türkiye ekonomisinin elinde belli güçler vardır, yeter ki harcanacak paraların yeri doğru tespit edilsin. Artık emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin önlenmesi gerekiyor. Ve bu önlemler için de CHP olarak hazırladığımız bir program vardır, bu programı kabul ettikleri taktirde hemen TBMM’ye sunarak yasalaşmasını sağlayabiliriz” dedi. 

"Partimiz güçlenerek çıkacak" 

Kongre sürecine de değinen Adar, “Kırsaldaki 12 ilçemizin delege seçimleri tamamlandı. Bunlarla ilgili bir sorun yok. 14 Aralık’dan sonra da ilçe kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Son derece olgun bir hava içerisinde geçen, kavganın gürültünün olmadığı bir kongre sürecinin yaşanmış olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Çünkü hedefimiz, sadece toplumun sorunlarına odaklanan bir CHP yönetimleri oluşturmak. Kendi içerisinde kavga etmeyen ülke sorunlarına dikkatli bir şekilde bakan çözüm yolları sunan yönetimler olmayı arzu ediyoruz. Eskişehir’de CHP, bu kongre sürecinden çok güçlenerek çıkacak” diye konuştu.