Heyette yer alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Sizlere Türk halkının kardeşlik ve dayanışma duygularını getirdik. Türkiye ile Azerbaycan iki devlet ama tek millet, tek yürektir. Büyük Önder'imiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir.’ sözü, bizim kardeşliğimizin en güzel kanıtıdır. Kardeş Azerbaycan halkı ile tam dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu. Heyet ile birlikte Bakü’deki Türk şehitliği ile Azerbaycan Şehitler Anıtı’nı da ziyaret eden Çakırözer, “Bakü’yü işgalden kurtaran kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği ‘bir millet, iki devlet’ anlayışıyla ilelebet var olmaya devam edecek” dedi. 

Cumhurbaşkanı Aliyev'i tebrik ettiler 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in de aralarında bulunduğu TBMM’nin Dışişleri Komisyonu üyeleri parlamentolar arası ilişkileri geliştirmek için gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Azerbaycan’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. TBMM’deki dört siyasi partinin üyelerinin de yer aldığı ziyaretlerde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ziyaret eden heyet, Azerbaycan Milli Meclisi üyeleri ile bir araya geldi, Bakü’deki Türk Şehitliği ile Azerbaycan Şehitler Anıtı’nı da ziyaret etti. 

"Atatürk'ün dediği gibi: Sevinciniz bizim sevincimiz"

Heyette yer alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Azerbaycan Milli Meclisi üyeleri ile gerçekleştirdikleri toplantıda işgal altındaki toprakları kurtarma mücadelesinde Azerbaycan'ın zaferinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirirken,  Azerbaycan halkı ile tam dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini söyledi. Görüşmelerde Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e gönderdiği destek mektuba da dikkat çeken Çakırözer, “Sizlere Türk halkının kardeşlik ve dayanışma duygularını getirdik. Türkiye ile Azerbaycan iki devlet ama tek millet, tek yürektir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir.’  Türk halkı dün olduğu gibi bundan sonra da kardeş Azerbaycan halkı ile tam dayanışma içinde olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Şehitlik ziyareti 

Heyet Bakü’deki Türk Şehitliği ile Azerbaycan Şehitler Anıtı’nı da ziyaret etti. Ziyaretler sonrasında açıklamada bulunan Çakırözer, “Aralarında Eskişehirli kahraman evlatlarımızın da yer aldığı, Bakü’yü işgalden kurtaran kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği  ‘bir millet, iki devlet’ anlayışıyla ilelebet var olmaya devam edecek” dedi.