CHP’li Çakırözer’e dernek binasında düzenledikleri törenle teşekkür eden Kırım Derneği Başkanı Ercan Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri, “Milletvekilimiz Kırım Tatar halkı ile yakından ilgilenmekte. Yaşanan hak ihlallerini TBMM’de gündeme getirmekte, dünyanın bilgisine sunmakta. Özel günlerimizde, anmalarımızda desteği hep bizimle. Kendisine halkımıza ve vatanımıza gösterdiği ilgi ve destek için teşekkür ederiz” dedi. Dernek üyelerine teşekkür eden CHP’li Çakırözer ise, “Bugün burada sizlerin aranızda olmak benim için büyük onur, mutluluk. Bana onur veren bu tören benim üzerime daha çok sorumluluk yüklemekte. Eskişehirimizin ayrılmaz parçası Kırımlı soydaşlarımızla her zaman dayanışma içindeyiz. Bundan sonra da dayanışma içinde, soydaşlarımızın haklı mücadelesinde her zaman yanında olmaya devam edeceğim” dedi. 

Özel teşekkür 

Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği üyeleri CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e Rusya tarafından işgal ve ilhak edilen Kırım Tatarlarına yönelik hak ihlalleri karşısında verdiği mücadele ve destek nedeniyle teşekkür etti. CHP’li Çakırözer’i dernek binasında kabul eden Dernek Başkanı Ercan Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri Çakırözer’e teşekkürlerini sunarak, Kırım Bayrağı hediye etti.

"Her zaman yanımızda" 

Dernek Başkanı Ercan Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kırımer CHP’li Çakırözer’in Tırım Tatar halkıyla yakından ilgilendiğini dile getirirken, “ Bir politikacının halkımıza ve vatanımıza gösterdiği ilgi bizleri memnun etmektedir.  Milletvekilimiz yedi yıl önce yaşanan son Rus işgalinden sonra orada yaşayan halkımızın düşürüldüğü durumu, uğratıldığı haksızlıkları, anadildeki yasakları, Tatar okullarının kapatılmasını, camilerdeki ibadetlerin sınırlandırılmasını, ev baskınlarını, gözaltıları her zaman dile getirip dünyanın bilgisine sunmakta. TBMM kürsüsünde, katıldığı televizyon programlarında gündeme getirmekte. Özel günlerimizde hep bizim yanımızda. Kendilerine bir kez daha teşekkür ederiz” dedi. 

Çakırözer: Haklı mücadelenizin sesi olmaya devam edeceğim 

Kırım Tatarlarının haklı mücadelesinin her zaman yanında olacağını belirten CHP’li Çakırözer ise, Kırım Derneği üyelerine teşekkür ederek, “Bana onur veren bu tören benim üzerime daha çok sorumluluk yüklemekte. Soydaşlarımız Kırım’da yaşanan işgal ve hak ihlalleri karşısında yalnız bırakılmakta. Haklı mücadelelerine maalesef duyarsız kalınmakta. Hem Türkiye’de Meclis’te, hem üyesi olduğum TBMM Dışişleri Komisyonu’nda, hem de yurtdışında katıldığım toplantılarda dün olduğu gibi bundan sonra da sesiniz olacağım. Kültürler ve renkler mozaiği olan Anadolu’nun kadim topraklarında soydaşlarımızla, akrabalarımızla her zaman ve her yerde dayanışma içinde olmaya devam edeceğim” diye konuştu.