TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Sırbistan’a gitti. Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’da resmi temaslarda bulunan heyet, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan Meclisi Başkan Yardımcısı Veroljub Arsic ve Sırbistan Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Zarko Obradovic ile görüşmeler gerçekleştirdi.

ÜÇLÜ ZİRVE GÜNDEMDETemaslar sırasında heyet iki ülke arasındaki ilişkilerin ve iş birliğinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekerken, Türkiye, Sırbistan ve Bosna Hersek Parlamentoları arasında üçlü toplantılar yapılması fikrinin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

ORTAK MESAJ: BARIŞ VE İŞBİRLİĞİZiyaretleri değerlendiren Çakırözer, “TBMM heyeti olarak Sırbistan’da çeşitli temaslarda bulunduk. Gerçekleştirdiğimiz bu temaslar iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi adına oldukça önemli. Burada hepimizin ortak mesajı Balkanlarda barış, kardeşlik ve işbirliğini sağlamak” dedi. TBMM heyeti, başkent Belgrad'daki temasları kapsamında Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ofisleri ile tarihi Bayraklı Camisini de ziyaret etti.