Köse, CHP İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, “Bugün ‘Sen Değiştirirsin Türkiye’ sloganıyla çıktığımız bu yolculukta yolumuz Eskişehir’e düştü ve iyi ki de Eskişehir’e düştü. Çünkü buradan başlamak bana da motivasyon anlamında çok kıymetli. Biliyorum ki Eskişehir iyi yönetiliyor. Eskişehir’de kadının adı var, insanlar istediği şekilde istediği saatte sokağa çıkabiliyor” diye konuştu. 

Köse, “Bu memleket iyi yönetilmiyor, bunu hepimiz hayatlarımızda yaşayıp görüyoruz. Memleketin iyi yönetilmediğini sokağa çıktığınızda hissediyorsunuz, evlerimizde hissediyoruz. Biz hep kadınlar istediği gibi dolaşsın, kadınlar özgür kentlerde dolaşsın, kadınlar istediğini giysin, özgür yaşasın, demokratik bir ülkede yaşasın dedik. Martın sonu bahar diyorsak bu memlekette kadınlar ve çocuklar yatağa aç girmesin, özgür yaşasın. Tıpkı geçmişte olduğu gibi komşuluk ilişkileri kurulsun istiyoruz. Bugün memleket ayrışmış durumda. Hiçbir dönemde bu kadar memleketin ayrıştığına tanıklık etmedim. Biz siyaseti yaparken bile nazikçe memleketin durumunu anlatmaya çalışıyoruz. Mevcut iktidar nedeniyle insanlar birbirinin yüzüne bakmıyor. Yerel yönetimlerde CHP iktidarında, kadınlar, çocuklar, gençler arzu ettiği şekilde yaşayacak” dedi. 

Eskişehir’in mükemmel bir şehir olduğunu vurgulayan Köse, “Eskişehir gerçekten, ben Venedik’e benzetiyorum mükemmel bir şehir. CHP’li belediyelerin yönettiği şehirler böyleç. CHP belediyelerin yönettiği alanlarda nefes alıyor insanlar” dedi. Köse’nin konuşması sonrası CHP’ye üye olan kadınlara rozetleri takıldı.