Süllü, Alpu yolu yapımının yıllardır gerçekleşmemesi üzerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a verdiği soru önergesine gelen cevabın, yolun başladığı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

9 Ocak 2019 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na verdiği soru önergesine, 8 Mart 2019 tarihli yazılı cevaba göre, yolun Eskişehir-Alpu arasındaki 39 kilometrelik kısmının projelendirme aşamasında, Alpu-Mihalıççık kısmının ise hiç gündemde olmadığını söyleyen Dr. Jale Nur Süllü: “2 sefer ihaleye çıkan yol ile ilgili olarak verdiğim yazılı soru önergesine Bakanlıktan gelen cevap çok ilginç “Alpu yolunun ülke ekonomisi ve ticaretine önemli katkı sağlayacağı amaçlanarak; Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yolun “Bölünmüş Yol” olarak yeniden projelendirilmesi teklif edilmiştir, Bu nedenle Eskişehir-Alpu Yolu için bölünmüş yol olarak proje revizyonuna gidilmiş olup proje çalışmaları devam etmektedir” denilmekte. 

Süllü'nün basın ofisinden yapılan açıklamada "Bakan Mehmet Cahit Turhan’ın verdiği cevapta “Alpu-Mihalıççık yolunun bölünmüş yol olarak yapılması ise gelecekte oluşacak trafik taleplerine bağlı olarak bütçe imkânları dâhilinde ileriki yıllarda değerlendirilecektir" denilerek, yolun Alpu-Mihalıççık kısmının projesinin bile belirsiz bir sürece bırakılarak, Mihalıççıklılara üvey evlat muamelesi yapıldığını söyledi. Ayrıca Süllü, gerçekleşen kazalar ve birçok can kaybı ortadayken bakanlığın nasıl bir talep beklediğini anlamadığını belirtti" denildi. 

Süllü "Bakanlık, henüz yolun projelendirme aşamasında olduğunu belirttiğinden bu çalışmanın başlatıldığını söylemek mümkün görünmüyor.  Hangisi gerçek?" dedi.