CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Eskişehir'de yapmış olduğu açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e ''Eskişehir size teslim'' derken, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve sizin yapmış olduğunuz çalışmaları takdir ettiğini söyledi. Bu açıklamalar Eskişehir’de mevcut başkanlarla devam mesajı mı veriyor?

Zaten biz uzun zamandır bu kadronun devam edeceğini söylüyorduk. Umarım bir değişiklik olmaz, çünkü bu haliyle çalışmalara başladık zaten. Dün Genel Başkan basının belki ısrarıyla söylemek durumunda kaldı, yoksa normal şartlarda sanıyorum Ekim ayının sonuna doğru yapılacak toplantılardan sonra durum biraz daha netleşecekti, Kasım gibi de adaylar yavaş yavaş açıklanacaktı. Yine aynı kadro devam etmeyi biz istiyoruz. 

CHP ilçelerde nasıl bir yol izleyecek?

Bizim dış ilçeler dediğimiz yerlerde geçen dönem çok küçük oylarla kaybettiklerimiz var. Bir kere onları mutlaka alacağız. Almak için çalışıyoruz şimdiden bir araştırma ekibi de kimle daha net kazanılır şeklinde çalışmanın içinde örgüt. Şu anda 24 Haziran seçimlerinde alınan sonuçlar bizi yanıltmamalı. Çünkü yerel seçimler kendine özgü koşulları var. Burada bizim adaylarımız adaylarımızın yanında çalışma arkadaşları belediye meclis üyeleri hepsinin etkisi olacağını düşünüyorum ve en son gelinen ekonomik sıkıntının da bu seçimde belirleyicilerden olacağını düşünüyorum. 

AK Parti yerel seçim hedefini Eskişehir’de 15-0 olarak açıkladı, sizin yerel seçimlerdeki hedefiniz nedir? 

AK Parti hep öyle diyor ama hiç öyle olmadı. Söylemek başka bir şey gaz vermek başka bir şey. Gerçekçi olmak lazım. Bizim alamayacağımız ilçeler var. Bunları alırız diye kendimizi kandırmanın bir anlam yok. Ama biz bu sefer büyükşehir meclisinde belediye meclis üyesinin çoğunluğunu elde edecek bir sonuç almak için uğraşıyoruz. Bunun da yolu mevcut belediyelerin yanına ilçelerden en az üç tanesini eklemektir. Bu sağlandığı zaman belediye meclisindeki dengeleri lehimize çevirmiş oluruz. Geçen seçim çok az oylarla kaybettiğimiz Çifteler, Alpu, Seyitgazi ve Mihalıççık’ı kesin alacağımızı düşünüyorum.