İl Halk Kütüphanesi önünde konuşan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, “Seçimin başlangıç tarihi olan 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren sürekli söylüyoruz, seçimlerin kuralları içersinde tüm siyasi partilerin eşit kurallar eşit koşullar içerisinde yararlanabildiği çerçevede yapılabilmesini arzu ettiğimizi ifade ettik. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimlerle ilgili yayınlamış olduğu genelgede ve yasada açıkça beyan edilmesine rağmen siyasi partilerden bir tanesi özellikle Devlet gücünü de arkasına alarak bu kurallara uymamakta ısrar etmektedir. Bir kamu kurumuna ait olan inşaatın çevre duvarları tamamen bir siyasi parti mensubunun reklam afişleri ile donatılmıştır” diye konuştu. 

"İtirazlarımızı gerçekleştirdik": Adar "Biz bununla ilgili tespitimizi yaptıktan sonra geçtiğimiz Cuma günü ilgili makama itiraz gerçekleştirdik. 1 Ocak 2019 ve 28 Şubat 2019 tarihleri arasında yetkili kurul ildeki yüksek makamdır. Yani kısacası kaymakamlar ve Valiliktir. Biz her iki makama da itirazımızı bildirmiş olmamıza rağmen, hiçbir önlem almadılar. Oysa yasada açık ve net bir şekilde yasaya uygun görülen yerler dışında afiş, pankart ve seçim propagandası malzemesi asılamayacağı, kullanılamayacağı yönünde ifade vardır. Bunun daha da ilerisine giderek, afişleri pankartları asanlar ikaz edilir eğer kaldırmazsa ilgili kurum tarafından kaldırılır ve bedeli onlardan tahsil edilir denilmektedir. Bütün bunlara rağmen bu yerine getirilmemiştir. Bunu bir suç duyurusu olarak söylemek istiyorum. Gereken ilgili makamları da göreve davet ediyorum. Burada gördüğünüz gibi bir adayın ismi fotoğrafı yok. Ama bir başka yerde kullanılan yerde adayında fotoğrafı var.  Dolayısıyla kime ait olduğu net bir şekilde bilinmektedir. Herkes oyunu kuralına göre oynasın. Herkes yasalar çerçevesinde propagandasını yapsın” dedi. 

"Hukuki olarak cevap bekliyoruz": Dedekorkut Parkı’nda konuşan CHP Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Akçar ise, “Öncelikle dikkat etmemiz gereken Büyükşehir Belediyesine ait olmayan sonradan eklenmiş bir billboard yaratılmış ve aynı zamanda kabahatler kanuna da aykırı. Acaba bunların vergisi harcı ödenmiş mi, bunlar kimler tarafından kiralanmış? Tek sorduğumuz makam var bunları, Eskişehir Valiliği. 25 Ocak 2019 Cuma günü dilekçelerimizi sunduk. Burada siyasi partinin sloganı sergileniyor. Seçim zamanına ilişkin kurallar düzenlenmiştir. Eskişehir Valiliği buna el atmalıdır. Hukuki olarak cevap bekliyoruz. Bunlar nereden kiralandı, acaba paraları ödendi mi, Sayın Vali’yi göreve davet ediyoruz. Hukuka uygun seçim yapılsın bunu istiyoruz” dedi.