Porsuk Spor Salonu'ndaki tanıtım toplantısına partililer büyük ilgi gösterirken, CHP gövde gösterisi yaptı.

15 belediyeyi de alacağız

CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yaptı. Adar, Eskişehir’in yaşanabilir bir kent olduğuna vurgu yaparak, “Ülke çok zor koşullar içinde yeni bir seçime gidiyor.  Seçim sonrası başlayan ekonomik sıkıntılar milleti canından bezdirdi. Türk seçmeni kararlı artık. Onun için bu salonlar doluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız, dünyanın en iyi kenti müjdesini bize verecek. Büyükerşen yine CHP’nin adayı ve sizin hizmetinizde. Büyükerşen, kentimizi kültür, sanat, turizm merkezi yaptı. Yeni dönemde bu hizmetleri ilçelerimize de götürmeye niyetli. Bu seçimlerin önemi burada bir kez daha ortaya çıkıyor. Bu kez çok daha farklı bir şekilde seçimlere çalışacaksınız biliyorum. Eskişehirliler bu seçimin sadece bir yerel seçim olmadığını çok iyi biliyor. Biz millet ittifakının gerektirdiği her türlü çalışmayı yapacağız. Eskişehir'deki 15 belediyenin tamamı bu grubun olacak. Başarı bizim olacak” diye konuştu. 

Eskişehir turist çeken bir kente dönüştü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, Eskişehir’in gelişimine dikkat çekti ve, “Türkiye’nin en yaşanabilir şehrinde bulunmaktan gurur duyuyorum.  Eskişehirspor kentinde bulunmaktan gurur duyuyorum. Eskişehir eskiden çamuru ve tozuyla meşhurdu.  Şimdi Eskişehir Venedik’e benzeyen kayıkları ile meşhur. Çölde bir vaha yaratılmış vaha. Eskişehir, İstanbul'dan Kayseri'ye kadar her bölgeden turist çeken bir kente dönüşmüş. Hiç kimse Kütahya'ya Afyon'a, Kayseri'ye gitmiyor, insanlar Eskişehir'i gezmeye geliyor” dedi. 

Engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Eskişehir mevcut belediye başkan ve adaylarından gurur duyduklarını ifade ederek, “Haramdan ve yalandan korkan Eskişehirlilerle bir araya gelmekten gurur duyuyorum. Dünyanın en yaşanabilir kentleri arasında finale kalmış, bir rüyayı gerçekleştirmiş bir kentte olmanın gururunu yaşıyorum. Türkiye’nin en önde kenti takım kaptanı Yılmaz Büyükerşen ve arkadaşlarını yeniden aday göstermenin gururuyla karşınızdayım. Toplamda 15 belediye başkanlığına talibiz. Mecliste çoğunluk başka partide. Yılmaz Büyükerşen'in elini kolunu bağlamak hizmetlerine engel olmak efsanenin daha da büyümesini önlemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Sadece iktidarda olduğumuz ilçelerde değil, Sivrihisar'da, Beylikova'da, Mihalgazi'de... Tüm ilçelerde kahraman adaylarımız var. Emanetlerinize sahip çıkacaklar.  Yılmaz Büyükerşen'in önündeki engelleri kaldırıp, güçlü meclis ve güçlü başkanlarla Eskişehir'e dünya rekorları kırdırtacağız. Bizleri kutuplaştıranlara karşı kucaklaşarak, şeytanlaştıranlara karşı kardeşleştirerek bu oyunları bozmaya kararlıyız. Enflasyonun karşısında ezilmekten ezdirmekten, hakettiklerinin 10'da birini alamayan çiftçilerin sorunlarını, kömüre, bulgura makarnaya muhtaç ettiklerini konuşmamızı istemiyorlar. Biz doğruları söylemeye 31 Mart'ta hedefe yürümeye devam edeceğiz. Kazım Kurt’un karnesi on üzerinden on. Engelli projesi deyince bas parayı al akülü arabayı çektir fotoğrafı yolla. AKP’nin engelli projesi bu. Kazım Kurt’un işitme dilini tüm belediye personeline öğrettiğini biliyor musunuz? Engelsiz parklar, konser salonları, övmek değil onunla aynı partiden olmaktan gurur duyuyoruz. 23 kütüphaneyi açıp çalıştırmak Kazım Kurt’un başarısı. Çocuklar için çalışmalar yapmak da Kazım Kurt’un işi. Takdir etmek Eskişehirlilere kalıyor” ifadelerini kullandı. 

Eskişehir yıldız bir kent

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, “Eskişehir’in yıldız bir kent olduğu artık tescillendi. Hocamla 20 yıl önce yola çıktık. Eskişehirliler bize bu fırsatı vermeseydi bugün burada olamayacaktık. Tepebaşı'nda önemli şeyler oldu. Tepebaşında değil market, bakkal yoktu. Kışı çamur yazı tozdan geçilmezdi. Çalışarak bunları aştık” diye konuştu. 

Eskişehir’de huzur var

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir’in yaşanabilir bir kent olmasında sosyal demokrat belediyelerin etkili olduğunu belirtti ve “Türkiye kötü yönetiliyor. Türkiye’de yoksulluk haksızlık adaletsizlik var. İnsanlar karamsar. Ama tüm bunlara rağmen Eskişehir’de huzur var. Çünkü Eskişehir’de sosyal demokrat belediyeler var. Eskişehir’de tecrübeli yetenekli siyasi güce sahip belediye başkanları var. Bu tecrübe Eskişehir’i her geçen gün bir vaha haline getiriyor. 31 Mart yerel seçimlerini halkımızın çok önemsemesi gerektiğini düşünüyorum. Alnımız açık başımız dik. Hiçbir baskıya yılmadan yeniden adayız ve karşınızdayız. Bu beş ilçeyi yeniden alacağız yanına on ilçeyi de ekleyeceğiz. Bu mücadelede hep birlikte olacağız. Sizlere güveniyoruz, sizlerle yürümekten geri durmuyoruz. Ev ev kapı kapı çalışacağınıza inanıyorum. Hiçbir güç bizim seçimlerimi kazanmamızı engelleyemez. Sahte seçmenle seçim kazanılacak bir yer değil Eskişehir” dedi. 

Engellemelere rağmen başardık

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çalışmalarının engellendiğine dikkat çekerek, “Yerel seçimler ne mutlu bize ki adaylarımızı tanıtmak yerine Türkiye’ye belediyeciliği hatırlatmak için bir fırsat oluyor. Ne mutlu bize ki Eskişehir’deki belediyecilik anlayışımız uluslar arası platformlarda taçlandırılması hep daha iyisini yapmamız için bize şevk ve heyecan veriyor. Bu nedenle şimdiye kadar dünyaya örnek gösterilen belediyecilik anlayışımıza katkı sağlayan tüm belediye başkanlarımıza ekiplerimize bir kere daha şükranlarımızı sunuyorum. Çağdaş bir şehircilik vizyonunu paylaşmak geliştirmek ve dünyaya kabul ettirmek mükemmel bir takım çalışmasından geçiyor. Eskişehir’i sizlerle beraber kucakladık, üzerine titredik. Bu şehri uygar, ileri ülkeler ile rekabet edebilecek hale hep beraber sizlerle beraber getirdik. Bugün Eskişehir dünya çapında örnek gösterilen şehirlerden biri olduysa bunda yalnız bizim belediyelerin değil, en az bizler kadar bu şehirde yapılanlara sahip çıkan siz Eskişehirlilerin payı vardır. Kurtuluş Savaşı’nın bu önemli şehrinin, bugün Mustafa Kemal’in idealini yaşatan çağdaş bir şehir yaptığımızı hepiniz kabul ettiniz, bunu biliyorum. Eskişehir’i aralarında AKP’li belediyelerin yönettiği şehirlerdeki vatandaşlarımızın da akın akın ziyaret ettiği turist bir kent haline getirdik. Ancak bunu başarmak hiç de kolay olmadı. Beş yıl mecliste çoğunluğu oluşturan AKP gurubunun engellemelerini aşmaya çalışırken çok şiddetli mücadele yaptık. Sizlerin menfaatine olan, AKP’li meclis üyelerince engellenmek istenen pek çok önemli yatırımlarımızı aylar süren mahkeme aşamalarından mahkeme kararı ile hayata geçirdik. Tüm güçlüklere rağmen başardık” dedi.