AK Parti ve MHP, Yenikent Spor Salonu'nda Cumhur İttifakı adaylarını tanıtttı. 

 ÇALIŞKAN: 15 BELEDİYEYİ DE ALACAK GÜCE SAHİBİZ: AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan toplantıda yaptığı konuşmada "Şehrimizde 15 belediyeyi alacak güce sahibiz. 31 Mart’ta Eskişehir’in tamamını AK belediyecilikle tanıştıracağız. 31 Mart değişim ve dönüşümün zamanı olacak. Ayrılığa düşmeden samimi olarak seçimi kazanmaya odaklanarak çalışacağız" dedi. 

 SAKALLI: CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ: Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı da "Partimiz bu seçimlerde zaferle çıkacak. Adaylarımızın açıklanmasını beklemiştik, şimdi hedefe doğru ilerleyeceğiz. Bizim şehrimiz her zaman ayrıcalıklı bir şehir oldu. Marifet Eskişehirlilerde. Yapmaya, imar etmeye geliyoruz, gönüller yapmaya geliyoruz. Gönül kazanmak hizmet yapmak kadar önemli. Canla başla çalışacağız. Daha fazla üretip daha adil bir şekilde hemşerilerimizle paylaşacağız. Şehrimizi kültürün sanatın başkenti haline getireceğiz. Bu şehrin dinamikleri bu şehrin sorunlarını çözmeye yeter" diye konuştu.

 AVCI: BİZE BELEDİYE LAZIM: Nabi Avcı, "AK Parti bugüne kadar Eskişehir’e 20 milyarın üzerinde kaynak aktardı yatırım yaptı. Çok büyük hizmetler yapıldı. Sanki merkezde belediyemiz varmış gibi şehrimize kalıcı eserler kazandırıldı. Bütün ilçelerimize kültür merkezleri inşa ettik. Eskişehir eğitim alanında Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yer aldı. Ama yetmiyor bize belediye lazım. Eskişehir’den müjdesi verilen millet bahçesi projemiz Burhan Sakallı başkanlığında inşallah tamamlanacak. Bugün adaylarımızı tanıyacağız. Aday tespit sırasında pek çok kişi aday olur, ama gelin ata binmiş ya nasip demiş. Açıklanacak olan adaylarımızın arkasında MHP kadroları ile birlikte belediyeleri kazandırmış olacağız. İttifakın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. 

 ATAŞ: BU İTTİFAKLA BİR KEZ DAHA DERSLERİNİ ALACAKLAR: AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, “AK Parti kurulduktan kısa bir süre sonra tek başına iktidar oldu. AK Partinin nasıl bir umutla kurulduğuna şahitlik ettim. 2002’den bu yana bu ülkeye hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Desteğini esirgemeyen milletimize teşekkür ediyorum. Hiç bir makam mevki gözetmeden her seçimde alın teri döken tüm kardeşlerimizi teşlatlarımızı kutluyorum. Sizler isimsiz kahramanlarsınız. Bu davanın yücelmesi, hizmetler noktasında en büyük pay hanım kardeşlerimize düşmüştür, onları kutluyorum. Gençlerimizi de çalışmalarından dolayı kutluyorum. Her alanda yaşanabilir bir Türkiye’yi birlikte inşa ettik. Bu seçimlerde aynı masada oturamayacak insanlar kirli ittifak yapmanın peşindeler.   Sayın Bahçeli’nin teklifi ile Cumhur İttifakının devamı sağlandı, bu ittifak çok hayırlı. Bu ittifakla bir kez daha derslerini alacaklar. Milletimizin hiçbir ferdinin başını öne eğdirmedik. Başımız dik alnımız açık siyasi yolculuğumuza devam edeceğiz. 31 Mart akşamı yeni bir tarih yazarak, yeni bir dönemin başlangıcını hep birlikte sağlayacağız. Milletimize teşekkür ediyoruz hizmetlerimizle buluşturma imkanını bizlere verdiniz. Evinizi çoluk çocuğunuzu ihmal ettiniz, davayı ihmal etmediniz. Yeni tarihin isimsiz kahramanları olacaksınız" diye konuştu. Ataş, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni AK belediyecilikle buluşturmakta kararlı olduklarının altını çizdi. 

Cumhur İttifakı'nın Eskişehir adayları

Büyükşehir: Burhan Sakallı (AK Parti)

Alpu: Rafet Demirtaş (AK Parti-Mevcut Başkan)

Beylikova: Özkan Alp (AK Parti-Mevcut Başkan)

Günyüzü: Menderes Durgut (AK Parti) 

Han: Vedat Çeliker (AK Parti)

İnönü: Kadir Bozkurt (AK Parti-Mevcut Başkan)

Mahmudiye: Mustafa Arslan (AK Parti)

Mihalgazi: Zeynep Akgün (AK Parti-Mevcut Başkan)

Odunpazarı: Volkan Doğan (AK Parti)

Sarıcakaya: Hüseyin Çam (AK Parti)

Seyitgazi: Hasan Kalın (AK Parti-Mevcut Başkan)

Sivrihisar: Hamid Yüzügüllü (AK Parti-Mevcut Başkan)

Tepebaşı: Hasan Tuç (AK Parti) 

Çifteler: Kadir Bıyık (MHP)

Mihalıççık: Ali Yörük (MHP)