Cumhur İttifakı, Eskişehir'de MHP Milletvekili Sazak'ın davetiyle bir araya geldi. İstişare toplantısıda AK Parti MKYK üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Nabi Avcı ve Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Cumhur İttifakı adayları ile AK Parti ve MHP'nin ilçe başkanları da katıldı.

 

Toplantıda konuşan AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, “Cumhur İttifakı kim ne derse desin milli davası milli bekası uğruna birlikte. Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile beraber yürüdüğü bu yolda biz de MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak’ın bugün ev sahipliğini yaptığı bu toplantıda teşkilat olarak birlikte olmak istedik. İnşallah 31 Mart yerel seçimleri tüm milletimize hayırlara vesile olsun. İnşallah güzel sonuçları hep birlikte alacağız” diye konuştu. 

Eskişehir'de başarı elde etmek için her daim sahada olmaya devam edeceklerini ifade eden AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay “Cumhur İtfifakı olarak bugün bir araya geldik. Eskişehir’de başarıyı elde etmek adına her daim sahada olacağız. Adaylarımız il ilçe başkanlarımız çok güzel bir çalışma seçim kampanyası başlatttılar. Bizler de yarın Ankara’da Sayın Cumhurbaşkanımız manifestomuzu açıklayacak. Ve ondan sonra mecliste çıkarmamız gereken bir takım yasalar var seçim öncesi. Ondan sonra bizlerde sahada olacağız. Çok önemsiyorum ülkenin birliği amacı etrafında bir ittifak oldu Cumhur İttifakı” dedi. 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, da uyum içerisinde seçim çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. 

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Cumhur İttifakı belediye başkan adayları il ilçe başkanlarının katıldığı toplantıda, “Seçim arifesinde bir araya gelip istişare yapmak istedik. Eskişehir için Türkiye için ne hayırlısı ise onu yapmak için bir aradayız. İnşallah ülkemiz için güzel şeyler yapacağız. Geçmişte yapılanlar da güzeldi biz de üstüne bir şeyler koyarak güzel şeyler yapacağız. Biz Cumhur İttifakı olarak tepede de tabanda da anlaştık. Memleketimiz için bir araya gelmek zorundayız. Biz bu ittifakı da büyüteceğiz. Namuslu sosyal demokratları da bu ittifakın içine katacağız. Malum parti haricinde herkesle ittifak kurmak için yürümek zorundayız, yürüyeceğiz. Türkiye’yi iyi yerlere götürmek durumundayız. Başka çaremiz de yok. Cumhur İttifakı ile başlıyoruz, ülke ittifakı yapacağız. Hep birlikte yürüyeceğiz. Ülkemizin bekasını düşünmek zorundayız. Tüm belediyeleri almak için çalışacağız. Bir kan değişimi olsun” ifadelerini kullandı. 

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, “Çok kıymetli çok anlamlı bir davet. Bizi bir araya getirdiği için milletvekilimiz Metin Nurullah Sazak’a teşekkür ediyorum. Buradan bir sinerji birktelik ve enerji doğuyor ve Eskişehir’e yayılıyor. Böyle resimler görmeye devam edeceğiz. Eskişehir’i doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine yeni yüzyıla hazırlayacağız. Tüm hemşerilerimizin Eskişehir’in büyük dönüşümüne katkı vereceğinden endişem yok. Eskişehir’i daha görkemli bir geleceğe hep birlikte hazırlayacağız. Buna tanıklık edeceğiz. Artık Eskişehir’de yeni sözler söylemenin vakti geldi” diye konuştu.