Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtıldı. Yerli otomobilin SUV ve Sedan modeli aynı anda gösterildi. Kırmızı ve beyaz renkteki yerli otomobil ilk kez görücüye çıktı. Erdoğan, yerli otomobil fabrikasının Bursa'nın Gemlik ilçesindeki TSK arazisine kurulacağını söyledi. 2022'de tüm Türkiye'de şarj altyapısı hazır olacak, yerli otomobilin seri üretimine de 2022 yılında geçilecek.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bugün ülkemiz için tarihi bir güne, Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bu iş için 100'ün üzerinde Türk mühendis gecesini gündüzüne kattı. Hayalimiz tasarımcı ve mühendislerimizin emekleriyle yoğrulan, milli teknolojilerle üretilen, dünyaya adımızı duyuracak otomobile sahip olmak. 'Devrim'in hikayesi aynı zamanda bize hayallerimizin nasıl kabusa dönüştürüldüğünün de hikayesi. Kayseri'deki uçak fabrikasına sipariş verilmesine, dışarıdan alınan siparişlerin ihraç edilmesine engel olan zihniyet bugün yine faaliyette" dedi. 

58 yıl önce Eskişehir'de üretilen Devrim otomobiliyle ilgili konuşan Erdoğan "Devrim otomobilinin yolda kalmasını, projeyi boğma kampanyasına çevirenler, aynı şeyi yapmaya çalışacaklardır. Ama izin vermeyeceğiz. Devrim otomobilinin önünü kesmeyi başardılar ama şimdi yaptığımız devrin otomobilinin önünü inşallah kesemeyecekler" diye konuştu.

Erdoğan, yerli otomobilin üretimi hakkında da "170 bini aşan yazılımcı sayımızı hızla 500 binin üzerine çıkaracağız. Kimseden lisans ve icazet almıyor, her türlü teknik özelliği kendimiz belirliyoruz. Oyunun kurallarını artık biz koyuyoruz. Aracımız sıfır emisyonla çalışarak çevreyi hiç kirletmeyecek. Yerli otomobil fabrikası Bursa'nın Gemlik ilçesine kurulacak. 2022 yılında Türkiye'de tüm şarj altyapımız da hazır olacak. Seri üretime geçtiğimizde, Avrupa'nın klasik olmayan, doğuştan elektrikli ilk ve tek SUV modelinin inşallah sahibi olacağız" dedi.