Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da düzenlenen mitingde konuştu. Süleymanpaşa Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen Erdoğan, Ayasofya’nın açılmasından Büyük Çamlıca Camii’ne, Çanakkale 1915 Köprüsü'nden Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattına, Tekirdağ yat limanından Çorlu Atatürk Havalimanı’na kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu. 

"Bu vatanı bize çok görenler boş durmuyor" 

"Gördüğünüz gibi Tekirdağ’ı, İstanbul’u aslına bakarsanız topyekun bu vatanı bize çok görenler boş durmuyor" diyen Erdoğan, "Balkan Harbi öncesi dört bir yanımızda tıpkı bugünün Tekirdağ’ı gibi, Bursa’sı Eskişehir’i Kayseri’si Erzurum’u gibi canımızdan birer parça olan şehirlerimiz vardı. Bugün hepsi de sınırlarımızın dışında kaldı. Üstelik bunların çoğunu da tek kurşun atmadan kaybettik. Kardeşlerim nereden nereye geldik biliyor musunuz? 22 milyon kilometrekareden 780 bin kilometrekareye geldik. Nereden nereye, hale bak hale" diye konuştu. 

"Bu oyunlara gelmeyelim bunların hepsi tezgah" 

Konuşması sırasında alandan "Ayasofya açılsın" sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sultanahmet’i bir doldurun ondan sonra ona bakarız. Bak şimdi Büyük Çamlıca Camii’ni yaptık. Dört tane beş tane Ayasofya eder o kadar büyük. 60 bin kişiyi alabilecek kapasitede Anadolu yakasında İstanbul’da ve Türkiye’de en büyük cami oldu. Mesele o değil, bu işin bir siyasi boyutu var yanı var yan tarafta Sultanahmet’i doldurmayacaksın Ayasofya’yı dolduralım diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim bunların hepsi tezgah. Biz ne zaman neyin nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız adımı nasıl atacağımızı bunun siyaset dilinde çok iyi biliriz. Yaşanan savaşlarda ve kargaşa ortamında milyonlarca kardeşimiz alçakça şehit edildi. 49 üç yaralımız var 49’un içinde Türk yok ama 3 yaralı Türk var. Tabii hepsi bizim şehidimiz hepsi Müslüman. İstanbul’a 3 gün bir gelmiş 40 gün bir gelmiş, şimdi çalışmalar yapılıyor bunun bağlantısı nerelerle var çıkaracağız. Ama tabi Yeni Zelanda’dan bunların hesabının sorulmasını istiyoruz. Öyle kuru kuruya şöyle bir müddet yatsın ondan sonra çıksın olmaz böyle şey. 49 insan bu bir katliam. Bunun hesabının sorulması lazım. Aksi takdirde bu gidiş iyi bir gidiş değil. Yarın aynı bedeli Yeni Zelanda’da öder" diye konuştu. 

"Zaten sen şu anda teröristlerle berabersin" 

Konuşmasının bir bölümünde alanda bulunanlara kurulan ekranlardan videolar da izleten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı açıklamalarını izlettikten sonra, "Terbiyesize bak 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. İslam dünyasının oturup düşünmesi lazım diyor. Yahu senin Avustralyalı senatörden ne farkın var. Yani terörün kaynağı İslam dünyası mı? Şu hale bak yahu ne günlere kaldık. Terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söyleyecek kadar izanını kaybetmiş kendini kaybetmiş olan birisi halkının yüzde 99’unun Müslüman olduğu bu ülkede siyaset yapıyor. Bay Kemal sen terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söylemeye ne yetkilisinin ne ehilsin. Sen evvelce kendini gözden geçir, kendini. Zira sen zaten şu anda teröristlerle berabersin. Teröristlerle el elesin, kol kolasın sen zaten. Kandil'dekileri, Tendürek’dekileri, Cudi’dekileri Gabar’dakileri yanına alıp onlarla beraber yürüyüş yapan adamın ta kendisisin ama ben inanıyorum ki benim Tekirdağ’daki kardeşlerim de Türkiye’deki CHP’ye gönül veren kardeşlerim de sana inşallah 31 Mart’ta öyle bir Osmanlı tokadı atacak ki bir daha belini doğrultamayacaksın ve ben inanıyorum ki artık bu millet artık bu millet evet CHP’yi de senden kurtaracak yani buna da ihtiyacı var CHP’nin. Maalesef şu ifadeye bak ya yani terörün kaynağına İslam ülkelerini ve ümmeti yerleştiren bu adama oy vermenin dahi ne kadar büyük bir vebali olduğunu artık anlayalım" dedi.