Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısında dava sürecini anlatan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi’nin 2016 yılında çalışmalarına başladığı Güneş Enerji Santrali ile ilgili dava sonuçlandı. 2016 yılında Türkmentokat mevkiinde bir alanı Odunpazarı Belediyesi’nin ihtiyacını karşılamak üzere Güneş Enerji Santrali kurmak için çalışmalara başladık. Tüm işlemleri tamamladık, tüm kurumlardan gerekli izinleri aldık. Sadece 1/5 Binlik planlara bu santralin işlenmesi kaldı. Onu da Büyükşehir Belediye Meclisi gerçekleştirecekti. Ancak Adalet ve Kalkınma Partili Büyükşehir Belediye Meclisi çoğunluğu Odunpazarı Belediyesi’nin ve Odunpazarı’lıların yararına olacak bu işi 2016’nın 2 Kasım’ından Mayıs ayına kadar komisyonda bekletti. Yani 7 aylık bir süre komisyonda bekletildi. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanımızın Resen gündeme alması sonucuyla Mayıs ayında yapılan meclis toplantısında Adalet ve Kalkınma Partili Meclis Üyesi çoğunluğunun keyfi bir biçimde reddi ile sonuçlandı” diye konuştu. 

Büyükşehir Meclisinde gündeme gelecekKurt, “Bunun üzerine açmış olduğumuz dava sonuçlandı. Ve davaya göre Adalet ve Kalkınma Partili Meclis üyelerinin yaptığı işlemin hukuka aykırı olduğu kararlaştırıldı. Böylelikle bizim güneş enerjisi santrali ile ilgili talebimizin önümüzdeki Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündeme alınması gerekiyor. 30 gün içinde idare mahkemesi kararları uygulanmak zorunda. Uygulanmadığı takdirde suç oluşturmaktadır. Biz o zaman da ısrarla bu işin Odunpazarı Belediyesinin gerekli ve zorunlu bir işlem olduğunu bir an önce yapılması gerektiğini söyledik. Fakat bu arkadaşlarımız çok sudan gerekçelerle karşı çıktılar” 

Pahalıya mal olduGeçen süre zarfında maddi kaybın da olduğunu söyleyen Kurt, “Eskişehirliler’in bu kararla artık Odunpazarı Belediyesi’nin Güneş Enerjisi Santrali kurma yolunda ciddi bir adım atıldığını görülmesini sağladık. Ancak 2016 yılında biz bu işi yapıp bitirseydik inşaat maliyetleri ve elde edilecek fayda açısından milyonlarca lira kar edecektik. Bu da Eskişehirlilerin Odunpazarı Belediyesinin bütçesinde kalacaktı. Bu keyfi davranışla mahkeme kararı ile üç yıla aşkın bir süre geçtikten sonra işi düzene sokma gayretimiz bize çok pahalıya mal olmuştur. Bizim Güneş Enerjisi Santrali kurmamızı iki yıl uzatmakla meclis üyelerinin eline ne geçti? Odunpazarı Belediyesi bu işten ne kadar zarar etti ve bu zararın sorumlusu kim? Eskişehirliler bunu düşünmeli, değerlendirmeli” dedi.