Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir ziyaretinde verdiği 'Mihalıççık'taki doğalgaz sorununun çözüleceği' müjdesi AK Parti Mihalıççık İlçe Başkanı Soner Ergün'ün teşekkür açıklaması sonrası tartışmaya dönüştü. Mihalıççık'ın DSP'li Belediye Başkanı Haydar Çorum'un bu açıklamada yok sayıldığını ifade eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, "Ne bizim parti olarak, ne de belediye başkanımız Sayın Haydar Çorum’un kimseye özel bir mesafesi olmadığı gibi, kimsenin destek ve katkısını yok saymak gibi bir düşüncemiz olamaz. Hakkaniyet çerçevesinde ilçedeki çalışmalara destek sağlayan herkese teşekkürü borç biliriz. Ancak, iktidar partisinin yerel temsilcileri tarafından yapılan bazı açıklamalara baktığımızda, burada konunun merkezinde olup; doğalgaz sorunun çözülmesi için her türlü girişimde bulunan, emek ve çaba sarfeden belediye başkanımızı hiç yokmuş gibi gösterme çabası gerçeklik ve hakkaniyetten uzak bir yaklaşımdır" dedi. 

Tambova açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Bilindiği gibi 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde DSP’nin Mihalıççık adayı olarak seçime giren ve mevcut yönetimden ciddi bir oy farkıyla belediye başkanlığını kazanan Sayın Haydar Çorum, seçildiği günden bu yana; gerek uzlaşmacı tavrı, gerekse yapmış olduğu çalışmalar ve ilçe menfaatine dönük girişimleriyle çok başarılı bir süreç yürütmüştür. İlçenin her türlü eksik ve sorunuyla ilgili yerinde tespitler yapıp, acil çözüm önerileri ortaya koymuştur. Bizler de parti yönetimi olarak, öncelikle Ankara merkezli, bürokratik engellerin aşılması ve ilgili kurumlarla diyalog sağlanması yönünde gerekli her türlü desteği kendisine sağlamaya çalışmaktayız. 

Bazı konuların bakanlık düzeyinde çözülmesi gereği hasıl olduğundan, konular ilgili taraflara da aktarılmıştır. Ne bizim parti olarak, ne de belediye başkanımız Sayın Haydar Çorum’un kimseye özel bir mesafesi olmadığı gibi, kimsenin destek ve katkısını yok saymak gibi bir düşüncemiz olamaz. Hakkaniyet çerçevesinde ilçedeki çalışmalara destek sağlayan herkese teşekkürü borç biliriz. Ancak, iktidar partisinin yerel temsilcileri tarafından yapılan bazı açıklamalara baktığımızda, burada konunun merkezinde olup; doğalgaz sorunun çözülmesi için her türlü girişimde bulunan, emek ve çaba sarfeden belediye başkanımızı hiç yokmuş gibi gösterme çabası gerçeklik ve hakkaniyetten uzak bir yaklaşımdır. 

Sayın Cumhurbaşkanı, iki milletvekili ve üstelikte il başkanına bile teşekkür eden ilçe başkanının açıklaması, doğrusu beni biraz gülümsetti. Vekilleri anladım da, il başkanın konuyla alakasını pek kuramadım. Kendi partilerindeki kutuplaşmayı ve rol kapma yarışını, bizim ilçe belediye başkanımızın üzerinde hassasiyetle durduğu doğalgaz meselesinin çözümüne bile yansıtmış olmaları oldukça manidar. Eskişehir kamuoyu şunu bilmelidir ki! Mihalıççık halkı, ilçesinin geleceğini emin ellere teslim etmiştir. Burada yapılan her türlü hizmette, belediye başkanımızın gayretleri ve alın teri vardır. Hiç kimse, ortaya çıkan bu faydalı girişimin sonucundan, alakasız kişilere pay çıkarmaya çalışmamalıdır. Çünkü bu, öncelikle Mihalıççık’lı hemşehrilerimize karşı büyük bir ayıptır. Ortadaki tek gerçek, Sayın Haydar Çorum’un ısrarlı ve azimli çabaları sonucunda Sayın Cumhurbaşkanı da konuya duyarsız kalmamış ve ilçe halkımızı, dolayısıyla da onların adına bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. 

Konuyu kendisine aktaran şu ya da bu kişi olmuş bizim için fark etmez. Bizler, öncelikle Sayın Cumhurbaşkanı’na ve katkı sunan herkese teşekkür eder, bundan sonra da belediye başkanımızın, ilçe için yapacağı hizmetler için de desteklerini bekleriz. Ortak amacımız, parti gözetmeksizin, sadece ilçe'yi kalkındırmak olmalıdır. Saygılarımla.