Yerel seçimlerde dayatılan iki kutuplu bir sistemin insanları ‘ ya ölüme ya da hastalığa razı olacaksınız’ şeklinde dayatıldığını ifade eden Tambova, “Anti demokratik yollarla dayatılmaya çalışılan bir yapı var. DSP bu yapıya karşı çıkmış, yerel seçimlerde iki kutuplu bir sistemin olamayacağını da her zaman vurgulamıştır. 34 yıldır Türk siyasetinde DSP vardı, yarın da var olacak. Evet, bazı illerde örgütlerimiz zayıflamış olabilir ama genel merkezimiz de genel başkanımız da her zaman her duruma karşı hazır bulunmuştur. İktidarla taçlandırılmış DSP, seçmenin her zaman sığınabileceği en güvenli liman oldu. Ulusal sol emekten, emekçiden yanadır. Bülent Ecevit ve DSP’yi bilenler iyi ki de DSP varmış, iyi ki de aday çıkarmış diyorlar. Genç seçmen kitlesine ise geçmişimizi iyi anlatmamız gerekiyor. Bir tarafta hiç iktidar olamamış bir parti diğer tarafta hiç muhalefet olmamış bir parti var ve DSP bunlarla mücadele ediyor” dedi. 

DOMATES FİDELERİYLE TARIM POLİTİKASI YAPILMAZ: Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda öncelikli projesinin köy-kent projesi olacağını aktaran Tambova, “Köy- kent projesi hayata geçseydi, bugün konuştuğumuz ekonomik- sosyal sorunlar olmayacaktı.  Bir zamanlar kırsalda yaşamak bizlere kötü gösterildi ve şehirlerde gecekondu bölgeleri oluştu. Mustafa Kemal Atatürk ‘Köylü, milletin efendisi’ derken aslında tarımla var olabileceğimizi belirtmek istemiştir.  Bülent Ecevit ise “Ekonomisi gelişmiş devletler aynı zamanda tarım ülkeleridir” demiştir. Bunları bilmek için deha olmaya gerek yok ama toprağı işlemezseniz gelişemez, samanı bile ithal edecek duruma gelirsiniz. Eğer DSP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirsem Bülent Ecevit’in ışığında köy-kent projesini lokal bazda gerçekleştireceğim. İktidarın tarım politikası çökmüş olabilir ama ne kadar üretim gerektiğini belirleyerek, bunların tüketiciye ulaşmasını sağlamaya büyükşehir belediyesi bünyesinde başlayacağız. Şu kadar hayvan hibe ettim, şu kadar domates fidesi gönderdim demekle tarım politikası yapılmaz. Üretimden yana bir sıkıntımız yok, sorun onu alıcıya ulaştırabilmekte. Kısacası, Ecevit’in projeleri Ecevit’in partisi DSP’de gerçekleşir. Büyük şehirler olarak karşılığı olan projeler gerçekleştirmek hayalimiz.”

YAPMAK İSTESELERDİ…: DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova, ‘Son 5 yıla bakıldığında insanların sorunlarını giderecek hiçbir şey yapılmamış seçime birkaç hafta kala yapılan da bana göre seçim yatırımından öteye gidemez’ dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu halkı daha ne kadar kandırabileceğinizi düşünüyorsunuz?  Bazı mahallere ‘kenar’ sıfatı verildi ve hiç uğranmadı bile. Birkaç gün önce sorunlarını dinlemeye gittiğimiz bir mahallede ‘Çok şükür alt yapımız yok, alt yapı sorunumuz da yok’ sözlerini duymak bana acı verdi. Eskişehir’de belli bir zümreyi mutlu eden bir yaşam tarzı hakim fakat mutsuz bir çoğunluk yok sayılıyor. Bu yanlışlara dur diyebilmek adına aday oldum. Hizmetlerimizi her mahalleye eşit, adil bir yapabilmek, hakkaniyetli, adil ve şeffaf bir belediyecilik anlayışını Eskişehir’de hakim kılabilmek için yola çıktık.  Bir yanlışı gördüğümüzde dur diyebilmemiz gerekir, kat artışı, kentsel dönüşüm belli mahallelerin en büyük sorunları. Raylı sistem ve tekerlikli sistem iç içe girmiş karmaşık bir hal içinde, trafik bir çözümken Eskişehir’de bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bunlar 20 yılda yapılamayacak, çözülmeyecek sorunlar değildi. Yapılmak istenseydi bir dönem içerisinde Eskişehir’in pek çok problemi çözüme kavuşurdu.”

DSP KENDİ İMKANLARIYLA AYAKTA KALDI: DSP aracıyla AKP broşürlerinin dağıtıldığı kurgu video üzerine açıklamalarda bulunan Tambova, “Uzun zamandır kurgu olan bir olayın konuşulması ciddi anlamda bir korkunun göstergesidir. Seçime az bir zaman kala bu tür algı operasyonları hep yapılır, biz bu tür oyunların yabancısı değiliz. DSP’ye inanan, güvenen insanları aldatmaya yönelik yapılanlar birilerinin heveslerini kursağında bırakacaktır. Ayrıca bize AKP’ye çalışıyorsun diyenler daha çok AKP’ye çalışmışlardır. Sayın Muharrem İnce ilk ziyaretini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapmıştı, hatırlayın. Kaldı ki devletin başına seçilmiş biri üzerinden polemik yaratmaya çalışmak ayrı bir ironidir. DSP kendi imkanları ve gücüyle her türlü engellemelere, karalamalara rağmen dik durdu bu da doğru yolda olduğumuzun ispatıdır.” dedi. 

HAYDAR ÇORUM ‘ADRESİMİ BULDUM’ DEDİ: Mihalıççık Adayı Haydar Çorum’un seçildikten sonra CHP’ye geçeceği iddiaları üzerine açıklamalarda bulunan Tambova, “Sayın Haydar Çorum, Mihalıçık’ta başarılı bir seçim süreci geçiriyor, çalışmaları Mihalıççık tarafından takdir görüyor ve inşallah adaylığı belediye başkanlığıyla taçlandırılacak. Ancak, bizim üzerimize gidecek hiçbir şey bulamadıklarında Haydar Bey’in bize CHP’den geçmesini öne sürüyorlar, Şişli Adayımız Sayın Mustafa Sarıgül’de CHP’den geldi ki kendisi yıllar önce DSP’liydi. Genel Başkanımız, her küsküne kapısını açmadı, biz parti olarak misyonunu ve tüzüğünü unutmamış bir partiyiz. DSP tabanıyla uyuşmayacak kimselere kapımız hiç açılmadı. Ayrıca partiler arası geçişler geçmiş dönemlerde de oldu, sonraki dönemlerde de olacaktır. Kişinin iradesine ipotek koyamazsınız. Haydar Bey, parti meclisinde onaylanıp, diğer parti ile pazarlık konusu yüzünden geri çekilmek zorunda kaldı. Adayımız, Mihalıççık için büyük hayaller besleyen biri. Son görüşmemizde ‘ Ben adresimi, yerimi buldum’ ifadelerini kullandı. Kırsalda Bülent Ecevit’e ve Ak güvercine büyük bir teveccüh olduğunu iletti. Geçmiş dönemde DSP’den gidenler için kimseye karşı düşüncemi değiştirmedim, kimseye karşı kötü bir söz söylemedim. Bu partiyi bırakıp gidebilirsiniz ama bu partiyi yıpratmadan gidin dedik, bu DSP’nin hala hassas noktasıdır.” 

ESKİŞEHİR’DE PEMBE BİR BASIN VAR: DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova, “Eskişehir’de pembe bir basın var, birisini mutlu etmek adına bir şeyler yazılıp çiziliyor. Bu on sene öncede böyleydi. Ben siyasetin dünkü çocuğu değilim, kişilerin kalemlerinden çıkanların akıl hocaları kim onu da çok iyi biliyorum. İlçe Başkanlığı yaparken de bu kişiler benim üzerimde açık arayışındaydı, partimin genel başkan yardımcılığını yaparken de aynılardı. Belki bir gün siz Eskişehir’de bile olmayacaksınız ama ben hep var olacağım. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı bir açıklamasında beni tanımadığını söylemişti, evet beni gerçekten tanımıyormuş, tanısaydı böyle şeylerin beni yıldıramayacağını çok iyi bilirdi” ifadelerine yer verdi.