İYİ Parti Eskişehir İl Teşkilatı, toplumun tüm paydaşlarıyla buluşmalarına devam ediyor.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş ve Yönetim Kurulu üyeleri, TÜRK-İŞ’e bağlı Tek Gıda İş Sendikası Şube Başkanı Erdoğan Yörüksoy ve DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Arı'yı ziyaret etti.

Ziyarette yapılan görüşmelerde, her iki farklı iş kolunda çalışan işçilerimizin ekonomik, sosyal, özlük haklarıyla ilgili sorunları ve sendikal örgütlenmenin önündeki engeller konuları öne çıktı.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarında özellikle pandemi sürecinde, işyerlerinde örgütlü sendikaların, işçilerin özlük ve ekonomik haklarının korunmasında nasıl bir kalkan görevi gördüğünün bir kez daha ortaya çıktığına işaret ederek, sendikasız işyerlerine kıyasla sendikalı iş yerlerinde çalışan işçilerin pandeminin ve son üç yıldır devam eden ekonomik krizin olumsuz koşullarından daha az etkilendiğine dikkat çekti.

Mehmet Ektaş, "Pandemi ve ekonomik krizin yaşamsal ve ekonomik olarak en mağdur kesimi işçiler ve küçük esnaftır. İşçilere esnek çalışma ödeneği vermek yerine ücretsiz izine zorlayıp sadaka gibi ücretsiz izin ödeneği vermek zalimliktir. İşçilerimiz ve aileleri, asgari ücretin yarısı gibi bir rakamla yaşamaya mahkum edilemez. Ücretsiz izin uygulamasının kaldırılması, kaldırılmadığı takdirde yapılacak ödemelerin en az asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerekmektedir" dedi.