Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle;

Mahalli seçimlere hazırlanmamız, bütün oyunları bozmamız gerekiyor. Oradan güçlü çıkmamız lazım. Partinin adayı, ehliyet, liyakat sahibi, dürüst, toplumda takdir edilen isimler olacak. Bu isimlerle Mart 2019 seçimlerine gireceğiz. Aday belirleme çalışmalarımızı öne çekip ona göre yürüteceğiz. AK Parti olarak seçimlerde 2014'e göre belediye sayımızı ve oyumuzu artırmak istiyoruz.

"İHTİYAÇ DUYULMASI HALİNDE TEŞKİLATLARIMIZI REVİZE EDEBİLİR, GÜÇLENDİREBİLİRİZ": Mahalli seçimlere ilişkin uyarılarda bulunan Erdoğan, "Bu mücadeleyi verirken yerel seçimlere de hazırlanıyoruz. Mahalli seçimlerde bütün oyunları bozmamız lazım. Karşılığı olan güçlü isimlerle bu seçime gireceğiz. Sırtını partiye dayayarak değil, benim karşılığım nedir? Ardından partinin adayı, dürüst ... olacak. Toplumda sevilen birisi olacak. Aday belirleme çalışmalarımızı inşallah biraz erken de olsa öne çekip çalışmaları ona göre yürüteceğiz. Bu süreçte eksiklik, aksaklık gördüğümüz yerlerde ihtiyaç duyulması halinde teşkilatlarımızı revize edebilir, güçlendirebiliriz. Kendisine aday olduğu tevdi edilene kadar her arkadaşımız mevcut görevini layıkıyla yerine getirmeli" diye konuştu.   

"MHP İLE İTTİFAK YAPMIŞTIK. YEREL SEÇİMDE  İMKAN OLUR MU BAKACAĞIZ": MHP ile ittifak yapılıp yapılmayacağına ilişkin  Erdoğan, "24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı'nda ve Meclis'te MHP ile ittifak yapmıştık. Mahalli idareler seçimlerinde böyle bir imkan olur mu bakacağız. Eğer böyle bir imkanı karşılıklı olarak hakikaten ortaya koyabilirsek biz birlikte bunu da değerlendiririz. Çünkü Cumhur İttifakı'ndaki dayanışmamız ne ise yerel seçimlerde de bu ittifakı gerçekleştirme imkanımız olabilir. Arkadaşlarımız ön görüşmeleri yapar ardından liderler olarak konuşuruz. Bu olursa iki parti de mahalli iaderelerde gücünü artırabilir. Diğer partilerin de gizli veya açık benzer ittifak arayışlarında olduğunu biliyoruz. Her şeyi milletimizin gözü önünde konuşacağız. Seçimleri iş bilmez muhalefet partisinden kurtarma olarak görüyoruz. Terör örgütüyle birlikte aday olmaya yeltenenler bizden demokratik bir yaklaşım bekleyemezler. Bunun bedelini ağır ödedik. Biz kayyumlarla ne gibi hizmetler yaptık bunu vatandaşlarımız biliyor. Biz size bu paraları kanal aç diye vermiyoruz. Bu seçim çok daha farklı olacak. Gönüllere girmeden netice almak mümkün değil" diye konuştu.