Eskişehir’de küskün CHP kitlesinin DSP’ye oy verip vermeyeceği ile ilgili konuşan Tambova, “CHP’liler şu anda bize iyi ki varsınız diyorlar, önceden neden varsınız diyorlardı. CHP’li biri adayları beğenmeyebilir, nasıl ki genel seçimde beğenmediler iki vekile düştüler olabilir. Bizi temsil etmek isteyen bize seçimi kazandıracak kişilere kapılarımızı açarız. Fakat bu süreçte siz küstünüz bizden yana olun diye bir şey hiç teklif etmedim o guruba. Bizleri arayıp şans dileyenler oldu, tebrik edenler oldu. Bir kısım medyada ben CHP’lilere düşmanmışım, onlar da bana karşı olumsuz hissiyat besliyor gibi yazılar da yazıldı. Onlar CHP’yi seçilmiş olan birkaç kişi ile özdeş kılıyorlar. O insanların, seçilmiş belediye başkanı ya da belediye başkanlarının benimle ilgili bir sorunu var ise o onların problemi. Ancak CHP onlardan ibaret değil. CHP büyük bir örgüt büyük bir parti” diye konuştu. 

"Adaylarda aradığını bulamayan herkes partimize oy verecektir": Yerel seçimlerde kimlerin oylarına talip olduklarını açıklayan Tambova, “Biz bu seçimde geçmiş dönemde olduğu gibi, kendi parti kitlemiz, hem milliyetçi, hem muhafazakar kesimden oy alabileceğimizi düşünüyorum. Bu seçimde insanların şu korkusunu yeneceğiz, oy veririz ama oyumuz sandıkta kaybolur gider, gibi bir kaygıları olmayacak. Partilerinde, adaylarda aradığını bulamayan herkes bizim partimize oy verecektir" dedi. 

Kadınlar siyasette var olmalı: Kadın belediye başkan adayı olmanın avantaj ve dezavantajlarını paylaşa Tambova, “Yapım gereği hiçbir işin kolayına kaçmadım. Siyasi mücadele kolay değil. Ancak bir dezavantajını görmedim, pozitif bir ayrımcılıktan yana da değilim. Seçmen bir adayda hangi özellikleri görmek istiyorsa kadın ya da erken diye ayırmadan ona bakmalı. Kadınların zoru göze alarak siyasette var olmaları gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. 

"Uzlaşılamayacak bir insan değil": Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı ve Millet İttifakının Belediye Başkan Adayı Yılmaz Büyükerşen arasında hangisini rakip olarak gördüğü ile ilgili konuşan Tambova, “Ben ikisini de rakip olarak görmüyorum. Mevcut belediye başkanımız biraz agresif bir insan. Ama Sayın Burhan Sakallı biraz romantik vaatleri söylemleri vs. Burhan Sakallı ile görüş olarak farklıyız ama karakter olarak demokrat bir insan, uzlaşılmayacak bir insan değil. Örneğin Burhan beyin vaatleri arasında istihdam da var. Bunu gerçekleştirebilirse en çok biz destekleriz. Bunun alt yapısı var ise, yapabilirse destekleriz ancak sanki biraz romantizme hayale kaçıyor gibi. Bence iki adayın şansı şu. Birisi iktidar partisinin adayı, diğeri de yerelde iktidar. Hazır seçmen kitleleri var. İnsanlar sanki seçimi iki isim arasında geçiyor gibi görebiliyor. Bu bir gerçek” dedi. 

"Eskişehir büyük bir otoparka benziyor": Eskişehir’in sorunlarını paylaşan Tambova, “Bazı sorunlarımız artık çözülmek noktasından da uzaklaştı. Eskişehir büyük bir otopark görüntüsü veriyor. Her yer açık otopark gibi. Bunu söylediğinizde Sayın Belediye Başkanı araçlar merkeze girmesin diyor. Siz insanların yaşamadığı bir şehir mi hayal ediyorsunuz? Trafiği soruyorlar her şehirde var diyor. Bu, sorunun cevabı değil. Trafik yaşayan bir sistem. Trafik bir çözüm bir yöntem aslında, sorun değil. Biz o trafiği yanlış yapılaşma nedeniyle bu hale getirdik. Şehrin dengesi bozuldu” dedi.