Her zaman emeğin yanında olduklarını kaydeden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP’li belediye başkanlarının olduğunu belediyelerde sendikal faaliyetlerin hür ve rahat biçimde gerçekleştiğini söyledi.

Toplu iş sözleşmelerinde dengenin kolaylıkla kurulabildiğini anlatan Başkan Büyükerşen, “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden tüm Türkiye gibi, işçi ve emekçilerin de etkilendi. Türkiye’de zenginler var. O zenginlerin adı bugün yandaş oldu. O yandaşlar bugün deveyi hamutuyla götürüyor. Memleket o hale geldi ki, bütün Türkiye’nin savunması için çok önemli olan; sizlerin bizlerin vergileriyle sahip olduğumuz önemli tank palet fabrikasını bile Arapların da ortak olduğu bir firmaya sattılar. Karşılığında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın da kullandığı o lüks uçağı alabilmek için yaptılar bunu. Gıda üretimi, hayvancılık üretimi bitti. Türkiye her şeyi dışarıdan almak zorunda. Sarımsağı bile Çin’den, mercimeği Hindistan’dan, fasulyeyi Meksika’dan alıyoruz. Hayvanları ise Balkan ülkelerinden ve Güney Amerika’dan alıyoruz. Hayvanları beslemek için gerekli samanı da Amerika’dan getirtiyoruz. Tüm bunlar borçlanarak alıyoruz. Büyük bir dış borç yükü sizlerin, sizlerin çocuklarının, torunlarının sırtına yüklenecek. Türk işçisi, doğruları görebilen, kararını verebilen seçmen olduğunu biliyorum. Sizlerin, 31 Mart’ta kullanacağı oyu futbol takımı tutar gibi parti tutmadan, memleketin gerçeklerine dikkate alarak, Türkiye’nin geleceğini düşünerek oy kullanacağına inanıyorum” dedi.     

“BU ŞANSI DEVAM ETTİRMEK GEREKİYOR”: 31 Mart’ta gerçekleşecek olan seçimlerin genel seçim olmadığını belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bu seçimlerde sadece yerel hizmetlerin değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Eskişehir’in en iyi yerel yönetimlerine sahip bir kent olduğunu kaydeden Başkan Kurt, “Bu kente sahip çıkmak için 31 Mart’ta yeniden aynı belediye kadrosunu göreve getirmek lazım. Biz bu amaçla çalışıyoruz. Türkiye’de gittiğiniz diğer şehirlerde Eskişehirliyim deyince nasıl insanlar güzel bir yerde yaşıyorsunuz, şanslısınız diyorsa; bu şansı devam ettirmek gerekiyor. Aynı kadro ile göreve talibiz ve desteklerinizi bekliyoruz.  Emek en yüce değer. Nazım üstadın da dediği gibi ‘Bu dünya öküzün boynuzunda değil, bu dünya ellerinizin üstünde duruyor” dedi.    

“ESKİŞEHİR’DE BÖLÜNME YOK; HERKES DOST, YAN YANA GEZEBİLİYOR”: Arıkan Kriko’nun kendileri için çok değerli bir müessese olduğunu ifade eden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Fabrikaya girdiğinizde Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafları, sözleri ile karşılıyorsunuz ve çok özel şeyler hissediyorsunuz. Bu fabrikanın kuruluş sürecini de yakından takip etmiştim. İlmek ilmek dokuyarak bugünlere gelindi ve bugün ihracat yapan bir fabrika. İhracat yapmayan fabrikaların durumları zaten iyi değil. Hepimiz bir markete gittiğimizde veya bir alışveriş yaptığımızda Türkiye’nin halini görüyoruz. Ekonomik gidişat ortada, maaşlar her geçen gün eriyor. Eskişehir, Türkiye için çok önemli. Türkiye’deki pek çok olumsuzluğu kentimizde hissetmiyoruz. Ayrıca Eskişehir’de bölünme yok; herkes dost, yan yana gezebiliyor, sohbet edebiliyor. Dayanışma var. Bunlar insan hayatında çok önemli ve böyle devam etmesini diliyoruz. Bizleri karşınızda gördüğünüzde hepinizin yüzünde bir tebessüm oluştuğunu gördüm ve çok mutlu oldum. Bundan anlıyorum ki sizler, bize ‘devam’ diyorsunuz. Biz de inşallah bu üçlü olarak devam edeceğiz. Sizlere sağlıklı ve aydınlık günler diliyorum” diye konuştu.