İYİ Parti'li Türk açıklamasında AK Partili Çizmelioğlu'nu şu sözlerle eleştirdi;

"Ülkemizde yaşanan Covit-19 Pandemi sürecinde vaka sayılarının dünya ortalamasının çok üzerinde seyretmekte olduğu son günlerde, her türlü toplantı ve hatta içinde bulunduğumuz ramazan ayında akraba, eş ve dostları bir araya getiren iftar yemekleri yasaklanmıştır.

Vatandaşımızın saat 17:00’dan sonra sokağa çıkamadığı, anne babasına, abisine kardeşine iftara gidemediği ortamda, AK parti Tepebaşı İlçe Başkanı Sayın Çizmelioğlu’nun birkaç partiliyle birlikte yasaklanmış saatlerde sokağa çıkarak bazı kamu görevlilerine toplu iftar düzenlemesi şaşkınlık yaratmıştır.

Sayın AK Parti İlçe Başkanı, hangi ayrıcalıklı konumuyla böyle bir etkinlikte bulunabilmiştir, Eskişehir kamuoyu merak etmektedir.

Bir tarafta vatandaşa getirilen yasaklar varken, AK Partinin lebalep kongreleri, AK Partiye yakın kişilerin sıkışık saflarla kılınan cenaze namazları, bazı spor kulüplerinin seyircili maçları örneklerinde olduğu gibi, son yaşanan hadise de bizlere AK Partililerin kendilerini ayrıcalıklı bir konuma, Milletin üstüne yerleştirdiklerini göstermektedir.

"Sayın Çizmelioğlu, inanç istismarı peşinde midir?"

Diğer yandan, verilen iftar yemeği fotoğraflarının basına servis edilmesi, AK Parti İlçe Başkanının iyi niyetli olmadığını, Ramazan Kutsalımız üzerinden siyaset yapmaya çabaladığını göstermektedir ki, bu davranış siyasi etiğe uygun olmadığı gibi İslam inancımızla da bağdaşmamaktadır.

Devletimiz, Emniyet Görevlilerimizin meşakkatli nöbet hizmetleri süresince ihtiyaçları olan iaşelerini Milletimizin verdiği vergilerle karşılamaktadır. Kısıtlama kurallarına uyma konusunda topluma örnek olması gereken siyasi parti ilçe başkalığının yapmış olduğu bu davranışın toplumda karşılığı olmayacaktır.

İçinde bulunduğumuz koşullarda, alınmış kısıtlama kararlarına uyma noktasında herkesi sorumlu olmaya, milli ve dini değerlerimizi istismara yönelik davranışlardan uzak durmaya davet ediyorum"