İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş,ziyarette yaptığı konuşmada, “Millet İttifakı ilk kurulduğunda göstereceği başarıdan tedirgin olan kesimler millet İttifakı’nın kısa sürede dağılacağını, aralarında ruh ve fikir birliği olmadığını iddia etmişlerdi. Ancak millet İttifakı kurulduğunda çok sıkı temeller üzerine kurulmuştu. Millet İttifakı Türk Milleti’ne hizmet etme noktasında Atatürk ilkelerine, Cumhuriyet’in kurucu felsefesine yürekten inanan karoları oluşturdu. Türk Milleti’nin ortak değerlerine saygı temelinde oluşmuş bir ittifaktı bu nedenle zaten kendisinden beklenen başarıyı çok kısa zaman içerisinde gösterdi. Bugün Millet İttifakı’nı yine bozmaya çalışan şer odakları karşılık göremiyorlar. Millet İttifakı her geçen gün birbirine güvenini geliştiriyor” diye konuştu.

"Gidici olanlar helallik ister"

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise, “Çok amaçlı bir ziyaret gerçekleştirmek istedik. Esas ziyaret amacımız geçtiğimiz günlerde İYİ Parti genel başkanımız Sayın Meral Akşener’e yöneltilen provakatif hareket nedeniyle geçmiş olsun demekti. Bir kadın milletvekili olarak bir kadın genel başkana yapılan bu tutumu kınıyorum. İl başkanımızın da söz ettiği gibi çok güzel bir ittifak yöneltiliyor. Sonuçta amaçlar ortak, ülke çıkarları. Hep birlikte hareket ediyoruz. Genel merkez nezdinde bir aradalık bizlerin birlikteliğine de yansıyor. Biz alanda Cumhur İttifakı vekillerini göremiyoruz, alanda yoklar. Vatandaşa çıkacak yüzleri de yok. Ekrandan genel başkanları aracılığıyla helallik istiyorlar. Ama vatandaşın bu helalliği vermeye niyeti yok. Ne esnaf, ne çiftçi, ne memur, ne emekçi hiç kimse bu helalliği vermek taraftarı değil. Ama gidici olanlar helallik ister, biz bunu çok rahat görüyoruz. Vatandaş hesaplaşmayı sandıkta yapmayı hedefliyor. Genel başkanlarımız artık sandığın vatandaşın önüne gelmesi gerektiğini belirtiyorlar. Geçtiğimiz genel ve yerel seçimlerde gösterdiğimiz başarıyı önümüzdeki seçimlerde de sergileme yönünde kararlılığımızı sürdürüyoruz. Bizler Millet İttifakı vekilleri olarak elimizden geleni yapmayı sürdürüyoruz” dedi. 

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ise, “Türkiye görüyürsunuz, yolsuzluk, yoksulluk içerisinde kıvırım kıvrım kıvranıyor. Vatandaşın cebinden çıkan para esnafa yapılan yardımın kat kat üzerinde. Kapanma süresinde esnaf kapalı kaldı. Herkesi perişan ediyorlar, süründürüyorlar. Ama süründürmedikleri  bir kesim var, inşaat firmaları, yap-işlet işleri bunlar tıkır tıkır gidiyor… Biz geçen seneden beri Jale Hanım, Utku bey özellikle çiftçilerin sorunlarını dile getirdik. Ama bununla ilgili AK Parti iktidarı hiçbir şey yapmadı. Yatırımı en az alan şehirlerden biri Eskişehir. Varsa yoksa müteahhitlerin parası” diye konuştu.