AK Parti'nin İstanbul İl Seçim Kurulu'na yaptığı "mazbata" başvurusu reddedildi. Davet üzerine Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na giden Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Seçimi İl Birleştirme tutanağı özetine göre CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun aldığı oy sayısı 4 milyon 169 bin 765 olarak belirlenirken AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın aldığı oy sayısı 4 milyon 156 bin 036 olarak belirlendi. Birleştirme tutanağında yer alan son verilere göre oy farkının ise 13 bin 729 olarak açıklandı. 

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını almasının ardından Eskişehir'in siyasileri, yeni başkan için tebrik mesajları yayınladı. O mesajları sizler için derledik.

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ BÜYÜKERŞEN: İstanbul, Ekrem İmamoğlu ile hak ettiği belediyecilik hizmetlerine kavuşmaya hazırlanıyor. Mazbatasını alan ve bu süreçte sabrı ve beyefendi kişiliği ile bir kez daha tüm Türkiye'nin takdirini toplayan sevgili kardeşim Ekrem İmamoğlu’nu yürekten kutluyor, başarılar diliyorum.

ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KAZIM KURT: Sonuna kadar hak ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine bugün resmi olarak kavuşan sevgili kardeşim @ekrem_imamoglu'nun bu önemli görevi başarıyla yapacağından hiç şüphem yok. Tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Yolu açık olsun. 

TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANI AHMET ATAÇ: Ahmet Ataç, Ekrem İmamoğlu için sosyal medya hesabından #MazbataGeldi etiketiyle birlikte Ekrem İmamoğlu'nun '16 milyon İstanbullunun mazbatasını alıyorum' sözlerini paylaştı. 

CHP ESKİŞEHİR İL BAŞKANLIĞI: CHP Eskişehir İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından sabah saatlerinde paylaşım yapıldı: İstanbul’da son sandık da açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu gururla bir kez daha, tıpkı 31 Mart gecesindeki coşku ve inançla ilan ediyor ve kutluyoruz. Bu gurur hepimizin. 

ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ JALE NUR SÜLLÜ: Mazbatayı aldık şimdi sıra devir teslimde #EkremBaşkanDiyeceksiniz.