AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, seçmen kaydırma ile ilgili bir durumun Eskişehir’de yaşanıp yaşanmadığı ile ilgili soruya, “Nüfus müdürlüklerimiz çalışıyor bu konuda. Yasal sistem neyse bu işletilmek suretiyle hareket edilecek. Buna ilişkin YSK’nın da bir kararı var. Dün de gittim ziyaret ettim, bu çalışmalar devam ediyor. Biz geçişlerin reel yasal ve doğru olduğunu umut ediyoruz bunun dışındakiler için zaten gereğini yapıyoruz. Algıyı yönetmek adına bunu sadece AK Parti organizasyonu gibi göstermek yerinde değil. Şehrimizden farklı şehirlere kaymanın olduğunu görüyorsunuz. Bunu da bizim kendi kendimize seçmen kitlemizi taşımak suretiyle organize etmiş olduğumuzu belirtmek çok doğru bir yaklaşım olmaz. Asıl olan herkesin yaşadığı yerde oy kullanmasıdır” dedi. 

Adaylarımız açıklanınca rahatladık: AK Parti belediye başkan adayları ile ilgili konuşan Çalışkan, “Sahada çok ciddi bir karşılığımız var. Saha sosyal medya kıpır kıpır çok olumlu tepkiler geliyor. Biz farklı düşündüğünü değerlendirdiğimiz arkadaşların bile bizim adaylarımıza ilişkin mutluluklarını paylaşıyorlar. Biz adaylarımızın açıklanması ile rahatlayan sahaya inen, çalışmaya başlayan bir yapıdayız. Farklı düşünce ve endişeleri olanlar bundan sonraki süreçte adaylarını belirleyecek ve seçime girecekler. Tüm adaylarımız tanınıyor. Bizi çok fazla yan yana göremeyeceksiniz. Gücümüzü sahaya yayacağız. Gittiğimiz her yerde projelerimizi anlatacağız. Böyle bir seçim kampanyası göreceksiniz.” diye konuştu. 

Oyların parsellendiği bir dünya yok: CHP’ye giden sağ oyları almak için aday olarak neler yapacakları ile ilgili soruyu yanıtlayan Sakallı, “Oyların parsellendiği bir dünya felan yok. Bu belki istatistiklerde, matematikte olabilir. Fakat bunun sahada ne kadar karşılığı olup olmadığını göreceğiz. Biz Eskişehir’de tüm hemşerilerimizin oylarına talibiz. Sadece AK parti, MHP ya da BBP seçmenlerinin oylarına değil, Eskişehir’de yaşayan hangi partiden olursa olsun hemşerilerimizin oylarına talibiz. Çalışmalarımızı da bu çerçevede yapıyoruz. Bu şehirde yaşayan bütün hemşerilerimize istisnasız ulaşmaya çalışıyoruz. Böyle bir ayrım yok” dedi. 

20 yıldır Eskişehir’e bir şey yapılmadı: AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan adayı Hasan Tuç, “Yirmi yıl sadece Eskişehir’de survivor vardı. Başka bir şey yapılmadı. Bunu engelleme adına biz talip olduk. Bunu başaracak irade ve donanıma sahibiz. Güzel günler Eskişehir’i bekliyor. Sadece ilüzyonun yapıldığı bir şehirden hem ticari, hem iktisadi, hem de sosyal ileriye götürecek projelerle karşınıza çıkacağız” dedi. 

Sadece illüzyon yaptılar: Tuç, “Çok mutluyuz, önümüzdeki seçim yarışını inşallah tamamlayacağız. Demokratik bir yarış içerisinde olacağımıza ekip olarak söz veriyoruz. Biz başarıya inanmış bir ekibiz. Şehrin sorunlarını biliyoruz. Biz hizmet etmek istiyoruz. Hükümetimizin 2071 hedefi var, o hedefe şehrimizi hazırlamamız lazım. Yirmi yıl sadece Eskişehir’de survivor vardı. Başka bir şey yapılmadı. Bunu engelleme adına biz talip olduk. Bunu başaracak irade ve donanıma sahibiz. Güzel günler Eskişehir’i bekliyor. Sadece illüzyonun yapıldığı bir şehirden hem ticari, hem iktisadi hem de sosyal ileriye götürecek projelerle karşınıza çıkacağız. Şehir yenilensin. Trafik sorunundan şikayetçi değiliz kimse diyemez. Hocayı sevenler de olsa herkes isyan ediyor” ifadelerini kullandı.