Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Abdülkadir Adar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Ülkemizde engelliler nüfusun yaklaşık yüzde 7’sini oluşturmaktadır. Milyonlarca engelli; istihdamdan ve eğitimden dışlanıyor, kamu hizmetlerine erişemiyor, sorunlara çözüm önerecek mercilerde, siyasette de temsil edilemiyorlar.

Ne yazık ki günümüzde engellilere yönelik çözümler;  yardım ve internet üzerinde yapılan kampanyalarla getirilmeye çalışıyor. Bunun bir çözüm olmayacağını bunca yıllık deneyim ve birikimlerimizden gözlemliyoruz.

Unutulmaması gereken husus şudur ki; engellilerin insan hakları vardır. Engelliler yardım ya da şefkat değil, temel haklarını talep ediyor. Devlet bu hakların korunması yönündeki yükümlülüklerini ihlal ederken tüm yük engelliler ve engellilerle dayanışma gösterenlerin üstüne bırakılıyor.

Engelliler sağlık hizmetlerine ücretsiz erişebilmeli, eğitimde herkes kadar yer alabilmeli, iş yaşamından neredeyse tamamen dışlanan engelli kadınların desteklenmesine yönelik politikalar üretilmelidir.

Türkiye’de hemen her alanda ilklerin şehri olarak gördüğümüz Eskişehir’de Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyelerimiz tarafından engellilere yönelik hazırlanan projelerin ve uygulamaların yaşamsal karşılığını gözlemleyince bu taleplerimizde ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmaktadır.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamda yok sayılmaları ayıbına son vererek, onların toplum yaşamı ve çevre ile bütünleşmelerini sağlayıcı hayata geçirdiği düzenlemeler hem bilim camiasında hem de belediyecilik tarihinde büyük bir öneme ve yere sahiptir. Büyükşehir belediyemiz tarafından başta toplu taşıma araçları olmak üzere kentin tüm noktalarına yerleştirilen engelli rampaları Eskişehir’in engelsiz şehir olmasını sağlayan en önemli uygulamaların başında gelmektedir.

Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’ın engellilerin istihdamına yönelik hayata geçirdiği “Engelli Montaj Atölyesi”, “Gökkuşağı Kafe” ve son olarak Eskişehir sanayisinde engelli istihdamına yönelik hayata geçen “Engelli Uygulama ve İstihdama Geçiş Atölyesi” bugün Türkiye ve hatta Avrupa genelinde bir ilktir.

Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt, çalışmalarında her zaman toplumun dezavantajlı gruplarına öncelik tanımıştır. Kurt’un, Eskişehirlilerin hizmetine sunduğu “Engelsiz Park”, “Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi” projeleri yine CHP’nin engelli vatandaşlarımıza gösterdiği önem ve hassasiyeti ortaya koymaktadır.

 Bizler, Dünya Engelliler Günü’nde artık yardım ya da farkındalık değil, devletin görevini yapmasını istiyoruz.

En büyük engelin sevgisizlik olduğunu ifade ederek tüm vatandaşlarımıza saygı, sevgi ve karşılıklı hoşgörüyü eksik etmediğimiz bir dünya diliyorum.