Odunpazarı Belediyesi’nde son 5 yılda yaptıkları çalışmaları da anlatan Başkan Kurt, Demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve meslek örgütleri ile kurulan ilişkileri önemsediklerini kaydetti. Başkan Kurt, gelecek dönemde bu örgütler ile ortak işler yapmaya devam edeceklerini ifade ederken, “Biz TMMOB’u yabancı bir kurum olarak görmüyoruz, bunun için de TMMOB ile ilişki kurmak bizim doğalımızda var” dedi.  

“KAYNAKLARIMIZI DAHA DOĞRU KULLANARAK ÖNEMLİ BİR İŞLERE İMZA ATIYORUZ”: Odunpazarı Belediyesi’nde kamu kaynaklarını doğru ve etkili kullanarak milyonlarca lira tasarruf ettiklerini dile getiren Başkan Kurt,  vatandaşın vergileri ile sağlanan kaynağın daha çok hizmete dönüşmesi için gayret ettiklerini belirtti. Odunpazarı’nın aracı ve taşeronlarla yaptığı birçok hizmeti kendi kaynaklarıyla elde eder hale geldiğini söyleyen Başkan Kurt, bu sayede 5 yıllık görev süreci boyunca aynı hizmetleri milyonlarca lira daha ucuza başardıklarını vurguladı. Göreve geldiklerinde belediyenin tüm araçlarının, iş makineleri, otobüsleri ve  binek araçlarının kiralama yöntemiyle edildiğini anlatan Başkan Kurt, kiralama yöntemini kaldırarak 170 araçlık dev bir filo kurduklarını söyledi. “Bakın biz göreve başladığımız da cenaze işleri için vatandaşlara otobüs servis hizmeti 400 TL gibi büyük bir rakamdı.  İsterse asri mezarlığa 2 km mesafede olsun bir otobüs için belediye 400 TL para ödüyordu. Biz bu duruma itiraz ettik, km başı ihaleye çıktık ve bu ödemeyi önce ortalama 100 TL seviyesine indirdik. Daha sonra bu tasarrufla kendi otobüsümüzü aldık ve sadece akaryakıt maliyeti ile bu işi en fazla 20 TL’ye mal etmeye başladık” diyen Başkan Kazım Kurt, Bu sayede vatandaşlarımıza daha çok hizmet üretiyor, kaynaklarımızı daha doğru kullanarak önemli işlere imza atıyoruz.” Dedi. Hamamyolu Caddesi’nde yer alan kafeleri Odunpazarı Belediyesi’nin işlettiğini kaydeden Başkan Kurt, “Hamamyolu’nda iştiraklar müdürlüğü kurduk, Kafeleri kendimiz yönetiyoruz. Çay 1 lira. Yazın günde 50 bin kişi geldi. Bu sistemi daha da geliştireceğiz” diye konuştu.  

“YERİNDEN YÖNETİMİ ÖNEMSİYORUZ”: Odunpazarı Belediyesi’nin katılımcı bir yönetim anlayışı ile yönetildiğinin altını çizen Başkan Kazım Kurt, yerinden yönetimi önemsediklerini vurguladı. 11 ayrı mahalleye halk merkezleri açtıklarını söyleyen Odunpazarı belediye Başkanı Kazım Kurt, halk merkezlerinin bulunduğu mahallelerde halk meclisleri kurulduğunu anlattı. Bu mahalle meclislerinde o mahallenin ileri gelenlerinin, dernek yöneticilerinin, muhtarın, imamın gönüllü olarak yer aldığını ifade eden Başkan Kurt, “Mahallenin sorunları ile ilgili çözüm önerilerinde bulunuyorlar. Bir sorun varsa nasıl çözüleceğini de sorunu yaşayan bilir. Meclis toplantısından bir gün önce mutlaka o meclis başkanları ile toplantı yapıyoruz. Meclis gündemini onlar veriyoruz, gündem ile ilgili görüşlerini alıyoruz. İlave etmek istedikleri şeyler varsa, gündeme ekliyoruz. Türkiye’de hiçbir belediye de böyle çalışma yöntemi yok. Biz bunu gerçekleştirdik” dedi. Yeni dönemde Türkiye’ye örnek gösterilen bütün yatırımları hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Kurt, akıllı şehir uygulamalarını örnek gösterdi. Odunpazarı Belediyesi’nin akıllı şehir uygulamalarına başladığını anlatan Başkan Kurt, “Elektrik Mühendisleri Odası ile biz bunu yaptık. Çevre Parkı yaptık, orada elektrik üretiyoruz. Bunları öyle büyük paralara da yapmadık. Gelecek dönemde de benzer uygulamalara devam edeceğiz” diye konuştu. 

“ESKİŞEHİR’İN YOK OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”: Alpu Ovası’na yapılmak istenen kömürlü termik santrale de değinen Başkan Kurt, Eskişehir’de termik santral yapılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizdi. Başkan Kurt, “Fabrikaları, devlete ait işletmeleri özelleştirdiler. Şeker Fabrikalarının durumu ortada, tek tek özelleştiriliyor. Devlet kağıt üretemiyor, neden bin bir emekle kurulan ilk yerlim kağıt fabrikası olan SEKA özelleştirildi. İthal edildiği içinde kur yükselince kağıt da yükseliyor. Gazeteler bir dönem kağıt bulamadı, bu sıkıntı hala devam ediyor. Tarımı, hayvancılığı yok ettiler. Türkiye kırmızı et ithal eden bir duruma geldi. Bu etler sağlıklı olmadığı gibi, ucuz da değil. Arpa, buğday, mısır ithal ediyoruz. GDO’lu değimiz sağlıklı olmayan tahıllar soframıza giriyor. Tüm bunlara rağmen bir de Türkiye’nin buğday ambarı dediğimiz Alpu Ovası’a, o verimli topraklar üzerine dünyanın sağlıklı olmadığı için uygulamaktan vazgeçtiği sistemi, kömürlü termik santrali kurmak istiyorsunuz. Bu santral ile hava, torak, su kirlenecek. Sizler yani uzmanlar, akademisyenler karşı çıkıyorsunuz ama iktidar direniyor. Üstelik bu santral ile beyaz altın denilen Dünya’nın başka hiçbir yerinde bu kalitede çıkarılamayan bir maden, lületaşı da yok olacak. Eskişehir halkı buna izin vermeyecek, ben inanıyorum. Eskişehir’in yok olmasına izin vermeyeceğiz. Bunu hep birlikte engelleyeceğiz” dedi.

Ziyaretinden dolayı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür eden TMMOB İKK Sekreteri Neşet Aykanat, “Sizinle uyumlu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Seçim çalışmalarında başarılar diliyoruz” diye konuştu.