Seçime kısa bir süre kaldığını söyleyen Burhan Sakallı, “Seçime sadece 22 gün kaldı. Şehrimizin 20 yıllık makus talihini değiştirmek için tarihi bir fırsat ile karşı karşıyayız. 3 hafta sonra hem Odunpazarı’nın hem Tepebaşı’nın hem de Eskişehir’in makus talihini yeniden yazacağız. Bugünden itibaren her gün bir önceki günden daha fazla çalışarak, koşarak; Eskişehir’in bütün sorunlarını, kısa, uzun ve orta vadede çözeceğiz” diye konuştu. 

"ŞEHRİMİZİN TÜM SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ": Eskişehir’in hiçbir sorunun çözümsüz olmadığını söyleyen Sakallı, “Eskişehir’in imar sorunları var ama çözülemez değil, Eskişehir’in alt yapı sorunları var çözülemez değil, Eskişehir’in ulaşım ve trafik sorunu var ama çözülemez değil. Eskişehir’in kültüre, sanata, sanayiye, endüstriye, ekonomiye, ticarete, teknolojiye ilişkin sorunları var ama hiçbiri çözümsüz değil. Yukarıda Cumhurbaşkanlığı ve merkezi hükümet; sonra Büyükşehir Belediyesi, sonra da ilçe belediyeleri ile beraber şehrimizin tüm sorunlarını çözeceğiz” dedi.

"ESKİŞEHİR KAN KAYBEDİYOR": Sakallı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskişehir’i gençlerle, kadınlarla  birlikte yöneteceğiz. Eskişehir’i ortak akılla yöneteceğiz. Eskişehir ekonomik ticari anlamda kan kaybediyor. Başka şehirlerle rekabet etme şansını yitirmesine asla müsaade etmememiz gerekiyor. Şehrimizin ulaşımında tramvay çok önemli. Ama biz o tramvay için yurtdışına çuvalla para ödüyoruz. Bundan sonra hiçbir ülkeden tramvay almayacağız. Bu şehir 1894 yılında kurulmuş olan TÜLOMSAŞ’ında kendi tramvayını kendi üretecek. Paramız cebimizde kalacak.”