MHP'li Alkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Türk tarihinin binlerce yıl birikimi incelendiğinde, Türk kadının geri planda olmadığı anlaşılmaktadır. Asya'dan Avrupa'ya  Türk kadınları milletinin bekası, milletinin varlığı, milletinin güvenliği ve birliği için kendini veda etmiştir.

Türk kadının asaletini Nene Hatun, Asker Saime, Hatice Hanım, Gördersli Makbule, Fatma Seher Hanım, Binbaşı Ayşe, Nezaha Hanım saymakla bitiremeyeceğimiz Türk kadınları savaşta ve barışta bağımzılığımızda egemenliğimiz için son nefeslerine kadar gayret etmişlerdir.

100 yıl öncesi Türk milletini ve devletini yok etmek isteyen güçlere karşı verilen Kurtuluş Savaşı Türk kadının desteği ile destanlaşmıştır. Bu nedenle 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi sağlanmıştır.Bu kapsamda, kadınlarında oy kullandığı ve 5. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisinin belirlendiği 8 Şubat 1935'te 17 kadın millet vekili olarak meclise girmiştir. Bunu izleyen dönemde yapılan ara seçimle bu sayı 18'e ulaşmıştır.

Bu konuyla ilgili olarak Eskişehir’mizde kadın milletvekili meclis üyesi de çıkarmıştır. Eskişehir kadınları olarak her çağda dirlik ve düzenin büyük emeği, cesareti,sabrı ve asaletiyle yıllardır halkımıza umut olmuştur. Hepsini minnetle ve rahmetle yad ediyoruz. 05 Aralık Kadın Hakları günü hayırlı olmasını diliyorum.