Kurum, her ile bir millet bahçesi yaptıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Hedefimiz 2023 yılına gelindiğinde kişi başı yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkartmaktır. Bu doğrultuda sadece illerimizde değil, ilçelerimizde de millet bahçesi uygulamaları yapıyoruz. Eskişehir'de stadın olduğu yerde gerçekten hem kente ve Eskişehirli vatandaşlarımıza yakışacak 55 bin metrekarelik alanda çok örnek bir millet bahçesinin ihalesini ve bugün de o ihalenin yer teslimini yaptık. 2019 yılını içinde bitirmeyi planladığımız bu alanda yaklaşık 2 bin metrekarelik bir gölet, içinde millet kıraathanesi, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çayır dinlenme alanları, etkinlik alanları ve altında yaklaşık 600 araçlık otoparkı var. Bu otopark tamamen yerin altında olacak. Üstünde vatandaşlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin gezip, dolanacağı dinlenme alanlarının dışında hiçbir yapı yok.

Bu projenin içinde Eskişehirspor'umuzun hatıralarını yaşatmamız gerekiyor. O anlamda da santra çizgisinin bir örneğini  millet bahçesinde koruyacağız. Karapınar Vadisi'nde daha önce rekreasyon alanı olarak belediyeye tahsisini verdiğimiz alanın da millet bahçesi yapılması için projelerimizi başlatıyoruz. Buraya da yaklaşık 60 bin metrekare alan içinde Alparslan Türkeş Millet Bahçesi'nin yapımı için AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan'a destek olacağız. "

Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illerini kapsayan Frigya Vadisi Projesi'nin bulunduğunu belirten Kurum, binlerce yıllık yerleşimlerin gün yüzüne çıkartılması ve turizme kazandırılması amacıyla üç ilin valiliğiyle projeyi yürüttüklerini bildirdi.