Tüccar bir aileden geldiğini vurgulayan Tambova, “Tüccar bir aileden geldiğimi için ortak sorunlarımız olduğunu düşünüyorum. Seçim bitse de bir şeyler üretsek diye bekliyor herkes. Seçimler doğal işleyişi de bozar hale getirildi. DSP’nin geçmiş dönemdeki belediyecilik başarılarını sizler de biliyorsunuz” dedi. 

"BU ŞEHİRDE HERKESİN SORUNU VAR": Esnaf ve tüccarların sorularını yanıtlayan Dilara Tambova, ana caddeler üzerindeki park sorununa da değindi ve şunları kaydetti: "Herkesin derdine dertlenemediğimiz sürece ne yerel yönetim de ne de genel de bir başarı elde edemeyeceğimizi düşünüyoruz. Esnaf bir ailenin kızı olarak, sıkıntıları yakından biliyorum. Ticaret yapmaya çalışanların sorunlarını bilmiyor değilim. Şehre yapılanları da yapılmayanları da görüyoruz. Bazı kesimlerin cezalandırıldığını da görmekteyiz. Esnaftan, sanayiciye, müteahhitle kadar herkesin sorunu var. Tüm şehre haki olmuş biri herhangi bir eleştiriyi de kabul etmiyor. Şehircilik çok teknik bir konu. Bir yandan da bu kentte yaşayan insanlar var. Yönetimlerin kendi keyfiyetine dönük bir yönetim anlayışı var. Mutlu bir kenti yaratmak zorundasınız ama bu bir azınlık olmamalı"

"ESKİŞEHİR’E DÖNÜŞÜM ŞART": ‘Demokratik Sol Parti’nin bugünden sonra daha farklı olacağına inanıyorum’ ifadelerine yer veren DSP Büyükşehir Adayı Dilara Tambova, “Siyaset ve ekonomi paralele ilerlemekte ama üretmemeye başladık. Yerelde bile bir şey üreten insanlara nasıl engel teşkil ettiğini görüyorsunuz. Üretimin, istihdamın özendirilmesi lazım. Hayatınızı birilerinin keyfiyetine göre yaşamamanız için tüm çabamız. İstihdam yaratan, şehrimize katma değer sağlayan yapılarımızı özendirmemiz gerekir.  Fiziki yapılarda buna müsait, müsait değilse bile siz esnafa imkan yaratmak zorundasınız. Esnafa, çalışma, iş yapma diyemezsiniz. Bir dönüşüm yaşamazsak önümüzdeki 5 yılın Eskişehir’in hayrına olacağını zannetmiyorum” dedi.