Eskişehir’de gerçekleştirdiği programların hemen ardından AKPM Genel Kurulu için Fransa’nın Strazburg kentine hareket etmişti. Günay’ın "Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürebilir Kalkınma" Komisyonundaki görevi ise devam ediyor.

EN ÖNEMLİ KOMİSYON: Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin en önemli çalışma komisyonu olarak gösterilen Siyasi İşler ve Demokrasi Komisyonu için AKPM’nin yaptığı açıklama "Komite, Avrupa Konseyinin genel politikasını ve organizasyonun yetkisi dahilinde olan tüm siyasi meseleleri ele alır. Avrupa Konseyi üye devletlerinde acil siyasi durumlar ve krizler hakkında rapor sunar" deniliyor. Komite tavsiye kararları ve hazırladığı raporlar ile Avrupa siyasetine bir anlamda yön veriyor.

2015’TEN BERİ AKPM ÜYESİ: Prof. Dr. Günay 2015 Aralık ayından beri Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi. AKPM’nin Fransa’nın Paris şehrinde yapılan Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu toplantılarına katılan Günay, ayrıca AKPM Genel Kurul toplantıları için yine Fransa’nın Strazburg kentine seyahat ediyor. Günay ayrıca AKPM görevindeyken Avrupa’da Nükleer Güvenlik ve Emniyet isimli raporu hazırlamıştı.

IRKÇILIK VURGUSU: Prof. Dr. Günay ayrıca sosyal medya hesabından "AKPM’nin amacı insan hakları, hukukun üstünlüğü ve çoğulcu demokrasi ilkelerini korumak ve güçlendirmek; azınlıklar, ırkçılık, hoşgörüsüzlük ve yabancı düşmanlığı, sosyal dışlanma, uyuşturucu madde ve çevre konularındaki sorunlara çözüm aramak olarak belirlenmiştir. Avrupa kültürel benliğinin oluşmasına ve gelişmesine odaklanmak yerine inanılmaz bir aşırı milliyetçi ve ırkçı akıma kapılmış gidiyor. Irkçılık, hoşgörüsüzlük, yabancı düşmanlığı ve sosyal dışlanma had safhada. Bugünkü son oylama bunun kanıtıdır, Avrupa büyük bir tehdit altında.’’ şeklinde paylaşımda bulundu.