Prof. Dr. Emine Nur Günay yaptığı açıklamada “Ermenistan tarafından 30 yıldır işgal altında tutulan Dağlık Karabağ’ı geri almaya başlayan Azerbaycan hedefe doğru ilerledikçe ve başarılı oldukça Ermenistan masum sivilleri hedef almaya başladı. Bu bir insanlık suçudur, savaş suçudur. Mutlaka hesabı sorulacak. Savaşın da bir ahlakı olmalı. Askeri güçler arasında, ordular arasında yapılır savaş. Sivillere saldırı çaresizliktir, korkalıktır, soy kırımıdır" dedi. 

DAĞLIK KARABAĞ AZERBAYCANIN PARÇASIDIR: Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’nın bir parçası olduğunun altını çizen Prof. Dr. Günay, “Dağlık Karabağ ve civarındaki bazı bölgeler Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum tarafından Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanınıyor ve Azerbaycan'ın topraklarının yaklaşık yüzde 20'sine denk geliyor. Ancak, 1990'ların başından bu yana Ermenistan işgali altında bulunuyor.1991 yılında 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti' ilan edildi ama uluslararası alanda hiçbir ülke tanımadı" şeklinde açıklamada bulundu

ULUSLARARASI TOPLUM TUTARLI OLUN: Aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi de olan ve konu ile alakalı uluslararası platformlarda konuşmalar yapan Prof. Dr. Günay, tekrar uluslararası topluma yönelik “Ermenistan sivillere saldırarak ve alanı genişleterek çaresizliğini ortaya koyuyor. Tovuz ve Gence saldırıları bunun ispatı. Dikkat edin, Ermenistanın doğalgaz ve petrol boru hatları, ulaştırma hatlarını hedef alıyor. Yani yalnız Azerbaycan değil, tüm bölge ve AB tehdit altında. Bir Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi olarak tüm uluslararası kurum ve kuruluşları göreve çağırıyorum. BM, AGİT, NATO, AKPM, AİHM, tüm AB Kurumları, insan hakları deyince hemen seslerini yükselten STK’lar neredesiniz? Azerbaycanın toprak bütünlüğü bölge istikrarı için olmazsa olmazdır. Herkes ilkeleri ile tutarlı bir duruş ortaya koysun. Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız, her platformda haklarını birlikte savunacağız" şeklinde çağrıda bulundu.