Prof. Dr. Günay önce Belediye Başkanı Hüseyin Çam’ı ziyaret etti. İlçe ile ilgili projeler hakkında bilgi aldı. Daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatı buluştu, ilçenin mevcut durumunu ve ihtiyaçlarını dinledi. 

Prof. Dr. Günay, ilçe merkezinin ardından Düzköy ve Beyyayla köylerini ziyaret etti. Günay “Her iki köyde de müthiş bir teveccüh ile karşılaştım. Özellikle Ak Yaşmaklı hanımlarımız hiç yalnız bırakmadılar, çok teşekkür ediyorum. Hanım hanıma epey sohbet etme imkanı bulduk. Her ziyaretimde olduğu gibi köy sakinlerimizin ihtiyaç ve isteklerini dinledik. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdim.” Beyyayla Köyüne geçerken Düzköy ve Beyköy Hallerini ziyaret etti. ‘’Hallerde çalışanlarımıza sürpriz ziyaret yaptık, hatırlarını sorduk, çalışmaları hakkında bilgi aldık. Üreticilerimizin sebze hasadı ve sorunları hakkında düşüncelerini öğrendik.” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Günay ayrıca Düzköy’de bir ailenin evine de misafir oldu. Günay, Zeynep ve Osman isminde iki engelli çocuğu bulunan Münevver Çelikkayı’yı evinde ziyaret etti. Desteklerini iletti.

Prof. Dr. Günay, Beyyayla’da yangın gözetleme kulesine çıkarak burada incelemelerde bulundu. Son zamanlarda Türkiye’de ve dünyada artış gösteren orman yangınlarına dikkat çeken Günay, ’’Her yangında ciğerlerimiz yanıyor. Neyse ki vatandaşlarımız, orman işçilerimiz görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Ancak tabi önlem de çok önemli. Orman yangınlarına karşı önlemlerimizi almalıyız. Vatandaşlarımızı bilinçlendirmeliyiz. Ormanlarımızı gelecek nesillere aktarmalıyız. Tüm orman çalışanlarımıza teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu. Prof. Dr. Günay burada Düden Mağarası’nı da gezdi. Düden Mağarası’nın turizm açısından önemli bir değer olduğunu dile getiren Günay, ‘’İlçelerimiz ve köylerimiz için kalkınma stratejisini yalnız bir alanla sınırlı tutamayız. Burada kapsayıcı bir bakış açısı ile tüm değerlerimizi ön plana çıkarmalıyız. Sarıcakaya tarımda, seracılıkta, kuşkonmazda çok önemli bir noktada evet. Ama bakın Düden Mağarası da çok önemli bir kültür ve turizm potansiyeli barındırıyor. Paleolitik dönemlere giden yerleşim izleri bulunmakta bölgede. Persler, Helenler, Galetler, Roma ve Bizans dönemine kadar gidiyor. Sarıcakaya’nın vadi kültürü başlı başına bir değer. İşte bu değerlerimizi markalaştırmalı ve önce ülkemize sonra dünyaya tanıtmalıyız. Düden Mağarası’nı bilmeyen kalmamalı.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

Tüm gün yoğun programdan sonra Mihalgazi’ye geçen Prof. Günay Yıldız Termal Hotel’de konakladı ve yorgunluk attı. “Babam Dr. Yusuf Cemal ile dostlukları olan Şehrimizin önde gelen hayırseverlerinden Tayfur Bayar ile sohbet etme imkanı buldum, babamı yad ettik. Birlikte şehrimiz için yaptıkları çalışmaları kendinden tekrar dinlemek benim için gurur ve mutluluk oldu. Hala şehrim için ne yapabilirim diyen ve projeleri olan bir hayırsever. Sayın Bayar’a şehrimize kazandırdıkları için teşekkür ederim.”