Prof. Dr. Günay mesajında şu ifadelere yer verdi: 

Türkiye’de siyaset sadece demokratik katılıma aracılık ve temsilcilik eden bir faaliyet alanı veya meslek olmanın ötesinde çok daha anlamlı bir öneme ve role sahiptir. Siyaset, bir duruş, bir kimlik ve bir ideoloji meselesidir. Kadınlar ise bu meselenin aslında tam ortasında yer almaktadır. Türkiye’de kadınların siyasette yer alma mücadelesi Osmanlı Devleti zamanına kadar gitmektedir. II. Meşrutiyet’in ilanıyla birlikte seçime dayalı bir meclisin ortaya çıkması kadınların o dönemde mücadeleye başlamasına neden olmuş, I. Dünya Savaşıyla birlikte kadınlar vatanın kurtulması mücadelesinde aktif bir şekilde rol oynamışlardır.

Bugün TBMM’de toplamda 104 kadın milletvekili milletimizi temsil etmektedir. Kadınlar 1935’den bugüne kadar bu denli artışında 1980 sonrasında gelişen kadın hareketi ve kadınların siyasete olan ilgisinin artmasının etkin olduğunu söyleyebiliriz. 5 Aralık 1934 tarihinde anayasa ve seçim kanununda yapılan değişiklikle kazanılan seçme ve seçilme hakkı ile bugün bulunduğumuz noktada ve görevde toplumun her alanında temsil edilen kadınlarımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınmasının temelinde yer almaktadır. Tek emelimiz ve hedefimiz kadın temsiliyetinin her alanda daha artması ve özellikle aktif siyasette daha da artmasıdır. “Kadınların içinde olmadığı bir demokrasi sürdürülemez” diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın bakış açısının tüm topluma yansımasını temenni ederim. 

Kadınına değer veren bir milletin “kadın” milletvekili olarak bugün içinde bulunduğum görevi ifa etmekteyim. Geçmişten bugüne görev yapan tüm değerli nice kadın vekil ve bürokratlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bu süreçte tarihimizin ve kültürümüzün en önemli ve eşsiz değerlerinden biri olan kadınlarımıza güveniyor, evde, iş dünyasında, tarlada nerede olurlarsa olsunlar onların her alanda daima yanlarında olduğumu ve daha iyi koşullara erişmeleri için mücadele edeceğimi bilmelerini istiyorum.

Bu önemli hakkın tesliminin 84. yılından, seçilmiş ve seçmiş bir kadın olarak 5 Aralık Dünya Kadın Hakları ve Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişini gururlu ve geleceğe umutla bakar şekilde kutluyor ve böyle günlerin bizleri daha duyarlı hale getirmesini temenni ediyorum.