İsmi Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı için geçen Er, “Bugüne kadar yerel seçimlerle ilgili Eskişehir’de hiçbir zaman ben demedik, biz demedik, Eskişehir halkı kazansın dedik. Eskişehir’de tabandan tavana kadar herkesi kucaklayacak bir adayın olmasını, canı gönülden bunu istiyoruz. Bizim sivil toplum örgütleri olarak şahsımız adına hiçbir talebimiz olmamıştır ama esnaf adına çok zorluklar çekiyoruz. Belediye başkanı seçilecek kişi Eskişehir’e yakışacak, Eskişehirli’nin çocuğu olarak Eskişehir’i kucaklaması lazım ve mevcut belediyelere yeter artık diyoruz” diye konuştu. 

'AK Parti ve MHP birleşerek kazanacağız'Er, Eskişehir özelindeki ittifak için ise, “AK Parti MHP arasında yaşanan ittifakın Eskişehir’de de olacağını ben tahmin ediyorum. Eskişehir’de AK Parti ve MHP birleşirse aşamayacağı zorluk yoktur inancındayım. Şahsımla ilgili söylemler ile ilgili olarak da ben aday adayıyım demedim. Ama bugüne kadar, ben 50 yıldır Eskişehir’de yaşıyorsam, burada insanların sorunlarını, esnafların sorunlarını çok iyi bilen birisi olarak biz de talip olduk. İsmimiz gelirse Odunpazarı adaylığı için bunun da altından kalkacağıma inanıyorum. Ve layıkıyla bu görevi yapacağımıza sivil tolum örgütleri adına Eskişehir halkının adına yapacağıma inanıyorum” dedi.

'Arkandayız diyorlar': Er, “Bu yola çıktığımız zaman, aday oldu desinler diye yola çıkılmaz. Ben bugüne kadar yaptığım görevlerde, MHP’si CHP’si, AK Partilisi, İYİ Partilisi ile hep barışık oldum. Benim katı bir tutumum olmadı. Şahsım olarak ve ekibimle de birlikte her partiden oy alacağımıza inanıyorum. CHP’nin ileri gelen isimleri, MHP’nin ileri gelen isimleri de her şeyinizle arkandayız diyorlar, İYİ Parti ona keza. Ben bunları duydum. Bugüne kadar görüşmelerimiz oldu. Ben halkımıza, esnafımıza, Odunpazarı bölgesindeki yaşayan vatandaşlarımıza çok çok inanıp güveniyorum. Ben bu süreç içerisinde Harun Karacan ile de, Nabi hocam ile de, Emine hocam ile de her zaman görüşüyorum, MHP Genel Başkan Yardımcısı benim köylüm olur akrabam olur  İzzet Ulvi Yönter ile de ben herkesle görüşüyorum” diye konuştu. NEVİN BULUT ATAK | ESKİŞEHİR EKSPRES