Kazım Kurt, “Nihayet dört aylık bir seçim maratonunun sonuna geldik, mazbatamızı aldık görevimize başlıyoruz. Önümüzdeki beş yıl da halkın görüşlerinin önemsendiği bir ikinci dönem olacak. Biz bu dönemde Türkiye’ye örnek olmayı hedefledik. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizleri onurla temsil ettiler. Odunpazarında esas teşekkürü halka ediyorum. Halkın ittifakı ile bu seçimi kazandık. Bizde başka ittifak yoktu halk vardı. AK Parti, MHP, İYİ Partiden bize oy verenlere diğer partilere teşekkür ediyorum” dedi.

"Onların acemiliğine verdik"

Kurt, “Kim ne derse desin rakiplerimize azami ölçüde saygı gösterdik. Bize yapılan haksızlıkları saldırıları onların acemiliğine verdik. Biz herkese saygı gösteriyoruz. Herkes de bize bu hakkı vermeli. Avukatlarımızın mücadelesi hakkımızın yenmesini önledi. Biz önümüzdeki beş yıla bakacağız. Bu beş yılda 25 büyük projemizi gerçekleştireceğiz, kimse engel olamayacak. Herkesle iyi ilişki kurmaya hazırız. Yeter ki iyi niyetli olunsun. Yeter ki geçmiş beş yıldaki gibi saldırılarla karşılaşmayalım. Bize saldırana saldırırız, hiç kimseden korkumuz yok. Biz seçim süreci boyunca terbiyemizi bozmadık. Seçim sürecinde gaza gelip de bir takım şeyleri söylemedik. Hiç kimse bize kutuyu açtırmasın. Bizi eleştirmek için önce arkana bakacaksın. Eğer arkanda bir şey yoksa gel karşıma. Ama Eskişehir’de verilemeyen hesaplar ortada iken Eskişehir’de yapılan kanunsuzluklar usulsüzlükler ortada iken sütten çıkmış ak kaşık gibi ‘bizim oyumuzu çaldılar, haksızlık yaptılar’ bunları geçeceğiz. CHP’liler hiçbir biçimde gönül çalmaktan başka bir şey çalmazlar. CHP’lilere hiç kimse hırsızlıkla ithamda bulunamaz. Bunu şiddetle reddediyorum aynaya bak diyorum. Aynaya bak göreceksin kimin ne çaldığını. Kim demokrasiyi katletti? Bize bulaşmaya kalkmayın zararlı çıkarsınız. Biz geçmiş beş yılda nasıl tek başımıza halkla bütünleşerek halkla ittifak kurarak oyumuzu Türkiye’de en çok artıran belediyelerden biri olduysak önümüzdeki beş yılda ada aynısı olacak. Önümüzdeki beş yılda belediyede asla adaletsizlik olmayacak. Hak hukuk ve adalet için 500 km yürümeyi göze alna bir genel başkanın partisiyiz biz” dedi. 

"Bavulunuzu toplayın"

Seçim sürecinde bazı ihanetlerle karşılaştıklarını ifade eden Kurt, “Odunpazarı belediyesinde asla ve asla adaletsizlik olmaz. Belediyemizin başkan yardımcıları müdürlerine sesleniyorum, asla hiç kimseye adaletsizlik yapmayacaksınız. Adaletsiz davranan müdürün hesabını görmek benim birinci görevimdir. Beş yıl boyunca hiç kimsenin siyasi görüşüne müdahale etmedim. Odunpazarı Belediyesinde yasal olarak siyasal yapma hakkı olan bir tek ben varım. Ama ben hiçbir çalışanımıza siyasi görüşünü sormadım. Çalışanları da uyarıyorum şimdi, beş yıl bu toleransı gördünüz ama bir kısmınız bize biraz yamuk yaptınız. Şimdi o arkadaşlarımıza sesleniyorum, diğerlerine seslenmiyorum, diğerlerine sonuna kadar kefilim. Şu seçim sürecinde bize ihanet edenler bavulları toplasınlar” dedi. 

"Artık seslerini çıkaramayacaklar"

Yılmaz Büyükerşen de, “Biz CHP’li belediye başkanları Eskişehir ile gurur duyuyoruz. Son derece kıymetlisiniz. Bize beş sene kök söktürüp haklı haksız bütün projelere hayır çekenler artık seslerini çıkaramayacak duruma geldiler” dedi. 

"İlçemiz artık göç alacak"

Seyitgazi Belediye Başkanı seçilen Uğur Tepe ise, “Görevimize başladık. İnşallah bizde beş yıl içinde ilçemizi tarihin kültürün merkezi yaparak göç almasını sağlayacağız” diye konuştu. 

"Beş yıl en iyi hizmeti vereceğiz"

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, “Başkanlarımız meclis üyelerimiz mazbatalarını aldılar. Hayırlı uğurlu olsun. Önümüzde beş yıl uzunca bir süreç var. Bu süreçte en iyi hizmet vermenin çarelerini kaynaklarını yaratacağımızdan şüpheniz olmasın” dedi. 

"Eskişehir’i dünyaya duyuracağız"

Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, “Türkiye’ye Eskişehir’e Odunpazarına baharı getirdiniz. Yemin ediyoruz ki Eskişehir’i dünyaya duyuracağız” diye konuştu. 

Belediye binası önünde kurban edilecek dana ise Odunpazazarı Belediye Başkanı tarafından Eskişehirspor’a bağışlandı. Dananın teslimi Eskişehirspor Başkan Vekili Mehmet Kahya’ya yapıldı.