Ziyarette İYİ Parti İl Başkanı Av. Mehmet Ektaş, Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna ile il ve ilçe yöneticileri hazır bulundu.

Başkan Arıkoğlu, yeni seçilen İYİ Parti İl yönetimini kutlayarak, İYİ Parti'nin ve Genel Başkan Meral Akşener'in her zaman EYT’lilere destek olması ve moral vermesinden dolayı teşekkürlerini sundu. Arıkoğlu "Türkiye’de yaklaşık 5 milyon EYT’li var. EYT’liler şu an Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu. Ekonominin her platformda uçuşa geçtiği söyleniyor. Ancak geçim sıkıntısı çeken, yaşı ilerlediği için iş bulamayan EYT’liler bunu hissedemiyor. Bizim hissettiğimiz, alım gücünün düşmesi ve işsizliğin artması" dedi.

Arıkoğlu, TBMM'de çoğunluğu bulunan partilerin, muhalefet tarafından araştırılması önerilen konuları bile hiç tartışmadan doğrudan reddettiğini belirtti. Sorunlarını ilettikleri bürokrat ve iktidar mensubu siyasilerin ise görüşmelerde kendilerinin yüzde yüz haklı olduğunu ancak kendilerinin inisiyatifi bulunmadığını, tüm yetkinin sadece Cumhurbaşkanında olduğunu dile getirdiklerini söyledi. Cumhurbaşkanının EYT’lilerin taleplerini çok erken yaşta emekli olmak istedikleri için reddettiğini belirten Arıkoğlu, “Bizler mevcut mevzuata göre erken yaşta iş hayatına atılmış, meri mevzuata göre 25 yıl prim ödeme şartını yerine getirmiş bireyleriz. İş hayatına başlarken, 60 yaşından önce emekli olamayacağımız bize söylense idi kendimizi bu kadar yıpratmazdık. Kaldı ki işsizliğin her geçen gün arttığı bu devirde, milyonlarca genç işsizken, hiçbir işveren 50-55 yaşında işçi çalıştırmamaktadır. Biz ne yapalım, nasıl iş bulalım, çoluk çocuğumuzu nasıl doyuralım? Biz Türkiye’deki bir avuç şanslı azınlık değiliz ki devletten ihale alarak geçinelim" dedi.

Aylık Bağlama Oranı (ABO)’nındaki düşüşe de değinen Arıkoğlu, yüzde 68 olan ABO'nun düşe düşe yüzde 28'lere kadar düşürüldüğünü belirterek sözlerini "1200 TL- 1500 TL emekli maaşı mı olur? Asgari ücretin neredeyse yarısı. 2000 TL emekli maaşı olan neredeyse yok gibi. 5 milyon EYT'li var. Hakkımızı elde etmek için yapmadığımız kalmadı. Çok mücadele ettik ancak karşılığında hep biber gazı ve jopla karşılandık.  Artık, her seçim öncesi verdiği sözleri tutmayan mevcut hükümetin iyileştirme yapacağına dair umudumuz kalmadı. Yapabileceğimiz tek şey bizi görmezden gelenlere sandıkta hesabını sormak" diyerek sürdürdü.

Toplantıda hazır bulunan İYİ Parti Odunpazarı İlçe başkanı Zafer Tuna ise "Hükümetler kaynakları kullanırken tercihte bulunurlar. Millete kaynak yok diyen, haklı taleplerini görmezden gelen iktidar maalesef tüm ülke kaynaklarını 5 tane müteahhite kullandırmaktan geri durmuyor, onlara kaynak yaratırken hiç zorlanmıyor. Halkımızın gözü önünde olan bu haksızlığın hesabının sorulması yakındır" dedi.

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş da "Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın bu haklı mücadelesini sizlerin de yakından takip ettiği gibi biz İYİ Parti olarak her platformda dile getiriyoruz. AK Parti iktidarı seçim öncesi EYT'lilere verdiği sözü tutmamıştır. Onların istediği işsizliği ve fakirliği ortadan kaldırmak değil işsizliği yönetmek, yardımlara muhtaç, bağımlı vatandaşlar yaratmaktır. İktidar olduğumuzda da ilk yapacağımız icraatlardan biri yıllardır süregelen bu haksızlığı gidermek, EYT'lilerin hakkını teslim etmektir. Bir diğeri en düşük emekli maaşını açlık sınırının üzerine çıkarmak, Aylık bağlama oranını arttırmak ve çalışma günü arttıkça emekli maaşının düşmesi garabetine son vermek olacaktır" diye konuştu.

Ziyaret, her iki kesimin ortak işbirliği çalışmaları yapmaları konusunda mutabık kalmaları ile sona erdi.