İstanbul kardeşlik yürüyüşü adı altında bir hareket başlattınız. Biraz bahsedebilir misiniz?

İstanbul kardeşlik yürüyüşü Türkün, Kürdün, Arabın, Alevinin, Sünninin ülkemizdeki bütün renklerin kol kola yürek yüreğe başlattığı kardeşlik yürüyüşüdür. Amacımız genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle medeniyetlerin başkenti olan İstanbul seçimlerinde Binali Yıldırım’a gerek sosyal medya da gerekse sahada destek olmaktır.

İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ve seçimlerinin tekrarlanması üzerine düşünceleriniz nedir?

İstanbul seçimleriyle ilgili AK Parti tarafından bir itiraz yapıldı. Ve bu itirazın muhatabı olan YSK yaptığı değerlendirme sonucunda seçimler iptal oldu. Son söz söylenmiştir. Bu konuda yapılacak olan tek şey YSK'nın kararına saygı duymaktır. Bugüne kadar bunun birçok örneği de oldu. Şu anda güzel bir şekilde giden bir seçim süreci var.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Genel Başkanı olduğunuz Akil Gençler olarak güzel çalışmalar yaptınız. İstanbul’da kritik önemde bulunan Kürt seçmenin tavrı ne olur?

Öncelikle Kürt seçmenin tamamen HDP'nin takındığı tavırla oy vereceği düşüncesi yanlış bir düşüncedir. Kürt seçmen hemen hemen her seçimde AK Parti’ye HDP'den daha çok oy vermiştir. Bu seçimde de Kürt seçmenin tercihi Binali Yıldırım yönünde olacağı düşüncesindeyim. Kürtler üzerindeki inkâr ve ret politikalarını tarihin karanlık sayfalarına gömen parti AK Parti’dir. Bu seçim vefanın seçimidir. Kürt halkı vefalı bir halktır. Bundan dolayı da Binali Bey'in Kürt seçmenden ciddi anlamda oy alacağını düşünüyorum. 

İstanbul Kardeşlik Yürüyüşü olarak sizin çalışmalarınız nelerdir?

Biz hem İstanbul'da hem de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ev ev çalışma yapıyoruz. 'Bir oy'un bile çok kıymetli olduğu bu seçimde sahada aktif olarak bulunuyoruz. Ayrıca 21'inci yüzyılda sosyal medyanın önemi her seçimde daha fazla belirgenleşiyor. Bizler de yaptığımız kısa filmler ve farklı çalışmalarımızla sosyal medya üzerinden herkesime ulaşmaya çalışıyoruz

Gençliğin öncü isimlerinden birisiniz. Gençliğin tercihi ne olur?

Gençlik samimiyeti sever, gençlik kendisine yaklaşanı sever. Binali Yıldırım Bey samimiyetiyle gönüllerde taht kurmuş bir siyasetçidir. Gençlere her zaman önem vermiş, gençlerin yanında yer almıştır. Şu anda da gençlerle ilgili çok güzel projeleri var. Gençler Binali ağabeylerinin yanında yer alacaktır. Bizim de bu konuda yaptığımız çalışmalar var.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

İstanbul birlik ve beraberliğin, İstanbul kardeşliğin şehridir. İstanbul’a yakışır bir seçim olmasını diliyorum. Bizim kararımız kardeşliğin, birlik ve beraberliğin şiarı olan Binali Yıldırım’dır.