Tunca, “Değerli konuklarımız ve partililerimiz, uzun süren görüşmeler sonunda genel merkezlerimizin mutabakatı sonucunda, Mihalıççık ve Sivrihisar’da güç birliği adına İYİ Parti seçimlere giriyor. Odunpazarın’da bir güç birliği oluşturamadık. Ayrı ayrı seçimlere giriyoruz. Büyükşehir ve başta Tepebaşı olmak üzere diğer tüm ilçelerde ise CHP ile güç birliği olarak seçime giriyoruz” dedi.

Güç birliğimiz meyvelerini verecek: “İYİ Parti Eskişehir il ve ilçe teşkilatları yapılan mutabakat metninin tamamına harfiyen uymak konusunda kararlıdır ve uymaktadır” diyen Tunca, “Şu ana kadar geçen zaman içinde Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e ve CHP İl Başkanı Sayın Abdülkadir Adar’a da gösterdikleri hassasiyet ve çabalar için teşekkür ederim. Umuyorum ki 31 Mart akşamında güç birliğimiz meyvelerini verecektir. Biz İYİ Parti olarak Odunpazarı’nı, güç birliği içinde olduğumuz Mihalıççık ve Sivrihisar’ı İYİ Belediye yapmaya yemin ettik” diye konuştu. 

Bütçemiz küçük: Parti olarak bütçelerinin kısıtlı olduğunu vurgulayan Tunca, “ Eskişehir’in en mütevazı bütçesine sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Para ile seçim kazanılamayacağını en iyi bu seçimde göreceksiniz. Değerli arkadaşlar, bütçemiz küçük ama bizim kocaman yürekli başkan adaylarımız var. Kocaman yürekli partililerimiz var. 40 Çerisiyle Çin sarayını basan Kürşatlarımız gibi adaylarımız var. Mihalıççık, Serdar Ulucan Başkanımla İYİ olacak. Sivrihisar, Hüseyin Cantaş başkanımla İYİ olacak. Odunpazarı Salih Karabacak başkanımla İYİ olacak. Adaylarımıza başarılar diliyorum. Umarım bir gün sadece billboard ve kent mobilyaları ile seçimin yapıldığı şehir Eskişehir olur. İsrafın ve talanın artık dayanılmaz boyutlara ulaştığı ülkemizde umuyorum ki bir sonraki seçimde şehrimiz örnek olacaktır” dedi. 

Termik Santral Projesini iptal ettirin: Termik santral  ile ilgili de konuşan Tunca, “Her hanenin yılda 20 Ton Kütahya kömürü yakması ile eşdeğer olan bu saçma sapan yatırım sonucunda havamız, toprağımız ve suyumuz kirlenecek tüm canlılarla beraber bizlerin de sağlığı bozulacaktır. Biz İYİ parti olarak açıkça ifade ediyoruz ki Kömürlü Termik Santral projesine karşıyız. Hukuk içerinde kalarak tüm paydaşlarla beraber direnmeye devam edeceğiz. Tüm hemşerilerimize buradan sesleniyorum. Lütfen AKP adaylarına sorun ve açık net yanıt isteyin. Kömürlü Termik Santral konusunda ne yapacaklar. Ben AKP adaylarının yerinde olsam derhal hükümetle konuşup bu projenin iptalini isterim. Bu proje hatalı bir projedir ve alternatifleri mevcuttur. Sayın Cumhurbaşkanı bu projeyi iptal etmeden Eskişehirli hemşerilerimiz AKP adaylarına ehliyet vermeyi düşünmeyecekti” diye konuştu. 

İYİ Parti’nin CHP dışında bir parti ile işbirliği yok: İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu da aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “İYİ Parti 31 Mart seçimlerinde sadece CHP ile asgari düzeyde iş birliği yapmıştır. Takip edilecek yol haritası aziz milletimizle paylaşılmıştır. Bunun dışında İYİ Partinin başka hiçbir partiyle iş birliği ve ittifakı olmamıştır. 17 yıllık iktidarları boyunca artık umut vaad etmeyen AK Parti 31 Mart seçimlerinde değişik anlamlar ve semboller çıkarmaya çalışmaktadır. AK Parti çıkmaza girdiği zaman algı oluşturmaya başlar. Bizle ilgili de HDP ve PKK algısı ve bir malum şahsın algısı oluşturmaktadır. Bunlarla ilgili hiçbir bağlantı çıkaramamıştır. Sürekli bu algılar üzerinde memleketi idare etmektedir. Millet ittifakı olarak haksızlığa ve adaletsizliğe karşı dimdik duracağız. Milletimiz oylarıyla tokat atacaktır. Mihalıççık’ta, Odunpazarı’nda, Sivrihisar’da Belediye Başkanlığını kazanacağız. İyi hizmeti ayaklarına götüreceğiz. Genel Başkanımızın dediği gibi başaracağız başaracağız başaracağız” dedi. 

İYİ Parti Eskişehir’de Mihalıççık’da Serdar Ulucan, Sivrihisar’da Hüseyin Cantaş Odunpazarı’nda ise Salih Karabacak ile yarışacak.