Ektaş "Alpu yolunda dün meydana gelen trafik kazasında vefat eden  Tepebaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanı Ayşe Yörükoğlu'na Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Defalarca tekrar ettiğimiz gibi Alpu Yolundaki ölümlerin sorumlusu, bu yolu yapmayan AK Parti iktidarıdır. Alpu yolunun takipçisiyiz, Alpu yolunda ölümleri durdurmak mümkündür, küçük bir yatırımla yol tamamlanmalıdır" dedi.

Haftalık basın değerlendirmesinde konuşan İYİ Parti'li Ektaş, seçim çağrısında da bulundu.

Ektaş şöyle konuştu;

"Bu hafta gündemi oluşturan diğer bir konu da “AK Partili Cumhurbaşkanının “Sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” çıkışı oldu. Öncelikle, AK Parti'li Cumhurbaşkanının sözünün kendi içinde problemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Sayın Erdoğan “Sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa” ifadesindeki olduysa vurgusuyla, ülkemizde sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olup olmadığını, varsa  hangi meslek gruplarından kaç esnafın kaç çalışanın sıkıntıya düştüğünü bilmediğini itiraf etmektedir. Sayın Erdoğan toplumu, bir eli yağda bir eli balda mutluluk ver refah içinde yaşıyor sanmaktadır. Sayın Erdoğan’ın bu sözleri, Saray bürokrasisinin AK Partili Cumhurbaşkanının etrafını ördüğünü, halktan ve ülkenin gerçeklerinden kopardığını göstermektedir. 

"Sandığa gidelim, sandıkta helalleşelim"

Millete soralım, hakkınız helal ediyor musunuz?  

Şunu vurgulamak isterim, hesaplaşma olmadan helalleşme olmaz.

Sayın Erdoğan unutmuş olabilir ama siyasetçinin helalleşmesi ancak sandıkta olur.

Sayın AK Parti'li Cumhurbaşkanı'na sesleniyoruz. Hemen sandığa gidelim;

İsraf ekonomisi, kısır ve verimsiz yatırımlar, yanlış finansal politika ve stratejilerle Ülkenin kaynaklarını bitiren AK Parti hükümetlerinin her kapanmada darbe vurduğu ve destek sağlayamadığı esnafımıza soralım, Hakkınızı helal ediyor musunuz?

Şehir hastanelerinin, havalimanlarının, otoyolların, köprülerin sahiplerine hasta, yolcu, araç garantili iş kapsamında her ay düzenli ödemeleri yapılırken, öğrenim kredisi borcunu ödeyemediği için haklarında icra takibi başlatılan 300 bin genç işsiz üniversite mezunlarına soralım, Hakkınızı helal ediyor musunuz?

Tekelleşmiş beş müteahhitin borçlarını affederken iş yaratamadığınız ve bu nedenle ana baba harçlığına mahkum ettiğiniz, evlilik hayalleri bile kuramayan işsiz gençlerimize, atanamayan öğretmenlere soralım, hakkınızı helal ediyor musunuz? 

İstanbul Boğazı'na milyar dolarlarca kaynağı aktaracağım inadından vazgeçmezken, ürününü tarlasında bıraktığınız çiftçilerimize soralım, hakkınızı helal ediyor musunuz?

Geçici sığınmacılara harcadığınız milyar dolarlarla övünürken, açlığa mahkum ettiğiniz berberlere, garsonlara, ayakkabı boyacılarına, simitçilere, ayakkabı tamircilerine soralım hakkınızı helal ediyor musunuz?

Parası olan pazardan, iman olan mezardan, kendine üni olan sandıktan korkmaz. Korkmayın, ülkenin selameti ve geleceği için gelin sandığa gidelim, Türk Milletine soralım, hakkınızı helal ediyor musunuz?"

"İsrail, insanlık suçlarında sınır tanımıyor"

Bu hafta gündeme, İsrail’in Filistin halkına yönelik alçak saldırıları damga vurdu.

İsrail’in zalim, insanlık dışı saldırılarını lanetliyoruz. Saldırıların sona erdirilmesi ve İsrail Yöneticilerinin İnsanlık suçlarından yargılanması için Uluslararası Toplumu göreve davet ediyoruz.