Tunca açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

İYİ Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerine bağlı, hukukun üstünlüğünü ve yargı bağımsızlığını ilke edinmiş, liyakati önceleyen, güçlü parlamenter sistemden yana, ülkemizdeki kutuplaşmayı bitirmeye yemin etmiş, Türk Milleti'nin cesur gençleri, kadınları ve erkekleri ile kuruldu. 

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, daha kuruluş aşamasında, ileri görüşlülüğü ile bir erken seçim olasılığını değerlendirerek, teşkilatlanmamıza hız verdi. Bu süreçte her türlü zorbalıkla, iftirayla ve yokluklarla mücadele ettik. Hiç kimsenin beklemediği hızda teşkilatlarımızı tamamlayan, kurucu il başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar her türlü zorluklarla mücadele etmiş, sonuçta başarılı olmuş kahraman, cesur başkanlarımızdır.

İYİ Parti'nin hızlı yükselişi, Büyük Türk Milleti'nin hızla yayılan teveccühü hükümeti endişelendirmiş ve 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmak üzere panik seçim kararı almasına neden olmuştur. Devamında İYİ Parti seçimlere sokulmamak üzere oyunlar kurulmuş, geçmişte yapılan haksızlıklarda olduğu gibi bu defa da oyunları Sayın Meral Akşener tarafından bozulmuştur. Milletine verdiği sözü, imza günü saat 12.00’ye kadar 100 bin imza sınırını geçerek tutmuş, hem Cumhurbaşkanlığı hem İYİ Parti olarak milletvekilliği seçimlerine girmeye hak kazanmıştır. 

Milletvekili adaylık başvurularında da İYİ Parti çekim merkezi olmuş, CHP ve MHP’yi geride bırakmıştır. Ancak bu süreçte adaylık başvurusu için 40’a yakın il başkanı istifa etmek durumunda kalmıştır. 2 bin 800’e varan adaylık başvuruları aynı zamanda il yönetimlerinden de istifaları zorunlu kılmış ve sonuçta il yönetimlerimizde boşluklar oluşmuştur. 

Şimdi önümüzde mahalli idareler seçimleri bulunmaktadır. Bu seçim sürecinde de içimizden hem belediye başkanlıkları, hem de belediye meclis üyeliklerine aday başvurusu yapacak arkadaşlarımız olacaktır. 

İşte bu sebeplerle İYİ Parti Genel Başkanlığı il başkanlarının, il yönetim kurulu ve il disiplin kurullarının istifalarını tavsiye etmiş, seçimlere güçlendirilmiş teşkilatlarla girilebilmesinin yolu açılmıştır. 

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı olarak ben ve 59 yönetim kurulu üyemiz ve 6 disiplin kurulu üyemiz 04.09.2018 tarihi itibarıyla istifa dilekçelerimizi verdik. Yeni görevlendirilecek arkadaşımıza, birkaç güne kadar görev verileceğini tahmin ediyorum. Yeni oluşacak yönetim kurulumuza şimdiden başarılar diliyorum. 

Bu güne kadar, işini, ailesini ikinci plana koyarak, önceliğini Türk gençlerinin geleceğine, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne adayan ve bu hedef için çalışan, tüm cesur yönetim kurulu üyelerimize, 46 milletvekili aday adayımıza, üyelerimize, ilçe başkanlarımıza ve teşkilatlarımıza, milletvekilimiz Sayın Arslan Kabukçuoğlu’na ve özellikle İYİ Partimizi umut olarak gören 76 bin 760 Eskişehirli seçmenimize, İYİ Parti'ye oy veren 5 milyon vatandaşımıza sonsuz şükranlarımızı sunarım.

İYİ Parti bundan sonra da Büyük Türk Milletinin umudu olacaktır.