Ekmen açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “AK Parti iktidarı her felakette olduğu gibi 21 ilde aynı anda başlayan ve giderek artan yangın felaketlerinde de sınıfta kalmıştır. Âdem-i Merkeziyetçi yönetimin ve liyakatsiz kadroların her depremde her sel felaketinde ve son olarak yaşadığımız yangın felaketinde ülkemizi yüz yüze bıraktığı manzara ortadadır. Ülkemizde her sene orman yangınları yaşandığı halde hala hiçbir tedbirin alınmaması ve iktidarın çözüm yolu sunmak ve çözüm uygulamak yerine kendinden önceki yönetimi suçlaması aklımızla alay etmek demektir. 19 yıldır iktidarda olan bir partinin tek bir yangın söndürme uçağı almaması; Türk Hava Kurumu’na atanan kayyumla beraber kurumun tamamen etkisiz hale getirilmesi, uçaklarımızın hangarlarda çürütülmesi, pilotlarımızın istifaya zorlanması da Tarım ve Orman Bakanı’nın istifa etmesi için yeterli bir nedendir” dedi.

"Sorularımız yanıtsız kaldı"

Ekmen, “Türk Hava Kurumu’nun etkisiz hale getirilmesi AK Parti iktidarının ülkemizin kurucusuna ve kurucu değerlerine duymuş olduğu kinin bir sonucudur ve bunun cezasını maalesef yine milletimiz çekmektedir. Ancak ne yazık ki yaşanan bu felaketlerin sonucunda iktidar sözcüleri çözüm üretmek yerine hamaset yapmayı tercih etmiş günlerdir sorduğumuz sorular yanıtsız kalmış ve AK Parti iktidarı devletimizin itibarını iki paralık etmiştir. Devlet itibarını vatandaşına edilen hizmetle eder; Cumhurbaşkanının 8 uçakla gezdiği bir ülkede 1’i arızalı olmakla beraber 3 tane yangın söndürme uçağının olması haram saltanatını gözler önüne sermektedir” diye konuştu. 

"Bardağı taşıran son damla"

Ekmen "AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı sn. Erdoğan’ın Türk Hava Kurumu’nda uçak falan yok şeklindeki açıklamalarını ise üzülerek takip ettik; Sayın Erdoğan, 2019 yılında TEKNOFEST'te havalanan CL-215 tipi yangın söndürme uçağımızdı ve şu an hangarda çürümeye terk edildi diye hatırlatmak isteriz. Geçtiğimiz günlerde Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun; yardım çağrısı yapması bardağı taşıran son damladır; yaşanan her felakette milletimize pamuk eller cebe çağrısı yapılması yönetimdeki ciddiyetsizliği gözler önüne sermiştir; milletin belini büken onca vergi nereye harcanıyor? Öncelikle vatandaşa bunun cevabı verilmelidir. İktidar her yeni güne yeni bir saray hayaliyle uyanırken, Kanal İstanbul Projesine 15 Milyar Dolar harcanırken Türkiye’de yangın söndürme uçakların kullanılamaması ve envantere eklenememesi haram saltanatının israfını gözler önüne sermektedir. Bugün buradan Ak Parti iktidarına sesleniyoruz; önlem hayat kurtarır. Ülkemizin ciğerini yakan bu hain saldırılar araştırılmalı sebep olanlar cezasını çekmelidir; unutulmamalıdır ki ihmal de felaketlere bir sebeptir! Devlet felaketler gerçekleştikten sonra yardım istemek için değil; insanımızı, hayvanlarımızı ve doğamızı olası felaketlerin tümünden korumak için vardır. Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener geçtiğimiz yıl da orman yangınları konusunda önlem alınması gerektiğini hatırlatmış; ancak iktidar bu çağrıya oralı olmamıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrımızdır; Eskişehir’deki ormanlarımızın korunması için ivedilikle tedbirler alınmalı, olası büyük bir yangına anında müdahale edecek ekip ve ekipmanlar mutlaka hazırda bekletilmelidir.Alınacak tüm önlemler kurtarılan bir can ve bir ağaç demektir" diye konuştu.