İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Tanyeli ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Tiftik ile birlikte Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Bilen, İYİ Parti heyetine pandemi sürecinden olumsuz etkilenen lokantacı esnafın sorunları ve beklentileri hakkında bilgi verdi.

İl Başkanı Ektaş, lokantacı esnafının birikmiş bir çok sorununun olduğunu ifade etti.

Esnaf ziyaretlerinde en çok yakınılan konuların başında, sadece internet üzerinden sipariş alıp paket servis yapan, ruhsatsız, denetimsiz ve merdiven altı tabir edilecek pek çok işyerinin haksız rekabete neden olduğu sorununun geldiğini söyleyen Ektaş, esnafların, bu iş yerlerinde kullanılan gıda maddelerinin denetlenmemesinin toplum sağlığını tehdit ettiği, yemek ücretlerinde tavan fiyatı uygulamasının adil sonuçlar yaratmadığı, gıda üretiminde kullanılan menşei ve kalite standardı belli olmayan ucuz ikame ürünlerin üretimi ve pazara girişlerinin yeterince denetlenmediği  görüşüne hakim olduklarını kaydetti.

Ektaş, belediyelere, sağlık ve gıda il müdürlüklerine seslenerek "Buradan yetkililere sesleniyoruz, görevinizi yapın. Size emanet edilen toplum sağlığını ve esnafımızı koruyun. Lokantacı esnafımızın sesine kulak verin. Oda kaydı olmayan, gerekli izinleri almayan, sağlıksız yiyecek üreten ve satan, haksız rekabete neden olan işyerlerini tespit ederek derhal kapatın. Yiyecek sanayiinde sağlıksız ürün kullanımını önleyin" dedi.