Tunca, “Eskişehir’de devam eden ilçeler bazında CHP ve İYİ Parti arasında devam eden süreç içerisinde bir takım yeni gelişmeler oluşmaya başladı. Bu konuyla ilgili bizim de arzularımız isteklerimiz vardı. Temel amaç Eskişehir’de başarıya ulaşacak bir yerel seçim sürecini birlikte yaşayacağımız bir ortamın kurgulanması idi. Bu anlamda bir takım yollar alınmaya başlandığı görülüyor. Bugün sabah aldığımız bilgiye göre Odunpazarı’nda İYİ Parti olarak seçime girebileceğimiz konusunda bir bilgi aldık. Artı bazı ilçeler konusunda da sonuçlara ulaşıldığı söylendi. Bunlar, Seyitgazi, Çifteler, Sivrihisar, Mihalgazi, Sarıcakaya. Ancak tabi biliyorsunuz ki bunlar zorlu süreçlerdir. Geller gitler olabiliyor” dedi.

''Umuyorum bu tablo böyle kalır''

CHP’den, aday çıkaracakları ilçelerde destek beklediklerini açıklayan Tunca, “Umuyoruz ki bu tablo bu şekliyle kalır ve bizde heyecanla arzuyla istekle hem Tepebaşı’nda hem büyükşehirde destek mücadelemizi yaparız. Umuyoruz ki, diğer ilçelerde de CHP’nin kıymetli seçmenleri de bizim için mücadele der. Aslında bu mücadele biz veya onlar için yapılan bir mücadele olmayacak. Bundan sonra yapılacak seçimlerin başarılı çıkması tekrar parlamenter demokratik sisteme geri dönüşüm sinyallerini verecek bir seçim olacak. Dilerim ki bu sonuçlardan bazı şeyler değişse bile bir olup ülkenin geleceğine birlikte güzel imza atarız” diye konuştu.

''Biraz beklemek lazım''

CHP Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt’un adaylığı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Tunca, “CHP’nin adayını geri çekip çekmeyeceği alakalı bu süreci tam netleştirmek biraz beklemek lazım o konuda benim konuşmam doğru olmaz. Balıkesir’de açıklamıştı CHP adayını ancak şu anda orada İYİ Parti’nin adayı destekleniyor. Eskişehir’de bütün belediyeler CHP’nin olsaydı biz Mars’ta mı seçime girecektik” diye konuştu. 

''Merkez ilçelerden birini istedik''

Neden Odunpazarı? Sorusuna cevap veren Tunca, “Biz ille de Odunpazarı diye tutturmadık zaten merkez ilçelerden birisini istiyoruz dedik. Sadece bizim istememiz değil karşılıklı müzakere ile yürümesi gereken bir şey ve müzakere sonucu Odunpazarı çıkmış. Eğer ki Odunpazarı’nda ikili bir seçim olursa hem CHP hem İYİ Parti aday çıkarırsa biz Tepebaşı’nda da çıkarırız zaten. Neden orada girmeyelim. Biz aslında herkes ayrı ayrı girsin istedik. Bu tarz ittifak seçimleri tercih etmiyoruz. Maksadımız problem çıkarmak değil, bizi anlamaya çalışsınlar. Bir paylaşım sağlanamaz ise siz istediğiniz kadar biz destekliyoruz deyin büyükşehirde de çuvallanabilir. Bu bir tehdit değil, bir tespit. Diyorum ki akılcı, mantıklı, makul uzlaşı şekli yapılıp yola çıkılırsa iş kolaylaşır. Biz tabanımızı isteklendirecek uzlaşı sağlanırsa biz zevkle savaşırız. Her iki siyasi partinin seçmen tabanının isteklendirilmesi lazım” dedi.